Verbluffend online kleurendesign met NCS Navigator


NCS - Natural Color System

KROMMENIE, 20090917 -- Met groot genoegen lanceert het Scandinavische Kleureninstituut de NCS Navigator, een verbazingwekkend handige online applicatie die NCS inzichtelijker maakt dan ooit. Nu kan elke kleurenontwerper met een paar muisklikken doordachte kleurenreeksen samenstellen en verdedigen, gebaseerd op NCS. Een lang gekoesterde wens van gebruikers van NCS is hiermee in vervulling gegaan.

NCS Navigator is voor haar gebruikers een online en gratis nieuwe mogelijkheid om zich te bedienen van het unieke NCS - Natural Color System. NCS Navigator is zeer uitgebreid en tegelijk zeer eenvoudig in het gebruik. De gebruiker kan kleurenreeksen en combinaties samenstellen, de relatie met RGB, CMYK (mat en glanzend) en Lab (45/0) voor drukwerk bepalen, of gewoon het NCS kleurensysteem ontdekken op de manier zoals het bedoeld is - als een 3D kleurenruimte.

De gebruiker van NCS Navigator stelt kleurnuances vast en de overeenkomsten tussen kleuren. In een handomdraai worden verbluffende kleurenreeksen tevoorschijn getoverd met gebruikmaking van NCS similariteit als uitgangspunt. Dit geeft kleurcombinaties gebaseerd op de hoeveelheid wit of zwart of op basis van verzadiging. De gebruiker sleept zijn kleuren naar een selectieveld om de proporties en posities in zijn kleurontwerp te ontdekken. NCS Navigator maakt voor elke geselecteerde kleur de vergelijking met RGB, CMYK of Lab ten behoeve van drukwerk, zodat de kleuren in elke digitale ontwerpapplicatie kunnen worden ingevoerd. Wanneer het concept de digitale omgeving verlaat, dienen de NCS kleurenstalen om de kleurprecisie van het ontwerp veilig te stellen.

Kleurprecisie is een keurmerk van SCI & NCS. Daarom is extra aandacht besteed aan de vertaling van kleurwaarden. De nauwe samenwerking met Fogra Graphic Design Technology Research Association (fogra.org) geeft gebruikers het volledige vertrouwen dat elke kleurvertaling met buitengewone precisie tot stand is gekomen, zoals verwacht mag worden van het meest precieze kleurensysteem ter wereld.

"Navigator is de perfecte aanvulling voor de moderne kleurgebruiker. We hebben onze uitgebreide ervaring op het gebied van kleur aangewend om een applicatie te ontwikkelen die de eigenlijke kracht van NCS bij de gebruiker brengt," zegt Anders Nilsson, ontwikkelaar van de Navigator en technisch manager R&D aan het Scandinavisch kleureninstituut.

"Met Navigator en NCS elimineer je op een effectieve manier de fouten die je zou maken op grond van mindere kleursystemen. De naadloze integratie van NCS Kleuren Design Tools en Navigator zorgt voor eenvoud, precisie en consistentie in elke fase van het ontwerpproces," legt Tomas Hrd uit, CEO van het Scandinavische kleureninstituut.


De NCS Navigator is te vinden op www.ncskleuren.nl

Nederlands Kleuren Centrum

Deel: ' Verbluffend online kleurendesign met NCS Navigator '
Lees ook