Bijzonder staatsieportret opgenomen door koninklijk huis


DOKKUM, 20130916 -- Ter ere van het aantreden van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander hebben vormgever Frank van Dijk en Drukkerij Douma Dokkum samen een stijlvol staatsieportret ontworpen en geproduceerd. Het bladgoud dat handmatig aangebracht wordt maakt elk portret uniek. Het koninklijk paar heeft haar waardering met betrekking tot het portret uitgesproken en het eerste genummerde en gesigneerde exemplaar is door het koninklijk huis opgenomen.

[staatsieportret Koning Willem-Alexander] Het staatsieportret is gedrukt in vijf kleuren op zuurvrij Flora Gardenia papier. Het drukwerk is verzorgd door Drukkerij Douma Dokkum, Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier. De Militaire Willems-Orde, de oudste en hoogste Nederlandse ridderorde, die in het portret verwerkt is is voorzien van een drietraps preeg en met de hand ingelegd met bladgoud.

Staatsieportret Beatrix
Byfrank heeft in 2004 een officieel staatsieportret van koningin Beatrix ontworpen. Beatrix liet destijds via haar secretaris weten dit portret fraai en treffend te vinden en als een mooie aanvulling te beschouwen voor de portretgalerij. Dit portret was ook te zien op de tentoonstelling ‘Beatrix, ons gezicht’, dat georganiseerd werd vanwege haar 25-jarig regeringsjubileum door het Museum voor Communicatie te Den Haag.

Friese ambassade te Den Haag
Het staatsieportret hangt de week van prinsjesdag in de Friese ambassade in Den Haag. De ambassade wordt voor een week ingericht als onderdeel van het Prinsjesfestival dat dit jaar voor het eerst gehouden wordt.


Deel: ' Bijzonder staatsieportret opgenomen door koninklijk huis '
Lees ook