Bijzondere Top 8: `Gezocht met Pasen 2017`


Maastricht, 20170412 -- Webwinkel Topcadeau.nl stelde een Top 8 samen met de meest typische én opvallende zoektermen die dit jaar voor Pasen werden gebruikt. Vooral online shoppers starten namelijk een zoektocht steeds minder vaak via details als prijs en uitvoering van een product of dienst. Onderzoek van Capgemini stelt dat consumenten - zowel online als fysiek - inderdaad liever een “unieke ervaring” zoeken. Het online zoekgedrag voor Pasen 2017 onderstreept dat op bijzondere wijze, zo blijkt uit onderstaand relaas.

Bijzondere Top 8: “Gezocht met Pasen 2017”Bijzondere wensen

Webwinkels monitoren zoektermen van Bing, Google en hun eigen zoekmachine om zo klantwensen te herkennen. Als er een hype wordt gesignaleerd, kan daarop worden ingespeeld. Met name tijdens feestdagen zoals Kerst en blijkbaar ook met Pasen worden trends zichtbaar. Dat is dit jaar ook het geval bij Topcadeau.nl, een webwinkel die voor alle feestdagen een eigen selectie surprises aanbiedt.

Topcadeau: “We monitoren echt alles. Uiteraard onze verkopen en voorraadposities, maar dus ook zoekgedrag. Normaliter is dat niet zo bijzonder, maar de afgelopen week klopte een van onze content specialisten bij mij aan met het verzoek om even bij te praten. Er waren dit jaar toch wat bijzondere wensen zichtbaar, vond hij. Nou, dat kon je wel stellen dat Pasen 2017 qua zoekgedrag bijzonder is”.

Top 5 “meest gezocht met Pasen”

“Als je alleen naar de aantallen keek, leek niets aan de hand. Zo zocht, zoals je wellicht ook verwacht, van de in totaal 75.000 bezoekers van onze site een groot deel op de 3 bekende zoektermen zoals “paashaas”, “paaseieren” en “paasbrunch”. Onze Top 5 van meest gezochte woorden werd afgerond met “paascadeau” en “paasgeschenk”, iets dat voor onze website ook wel logisch is.

Toen we vervolgens echter gingen inzoomen, werd het toch wel apart. Zo kwamen we opvallende varianten tegen als “USB eieren”, “elektrische paaseitjes”, “bluetooth paaseieren” en mijn persoonlijke favoriet “eieren met geld”. Tja, die laatste hebben wij helaas niet in ons assortiment. Ik vermoed dat ze een soort surprise verwachten, we weten het niet zeker.”

Extra Top 3 “bijzondere paaszoektermen 2017” van Topcadeau

De digitalisering van Pasen is blijkbaar volop aan de gang. Zo zagen we bij “paashazen” dit jaar als zoektermen voorbijkomende varianten “vliegende paashaas” en “drone paashaas”. Zelfs op een “paashaas met verlichting” en op “hybride paashaas” werd gezocht. Dat laatste bleek achteraf een paashaas met meer soorten chocola te zijn. Kortom, veel bijzonder zoekverkeer dit jaar met Pasen.”

Topcadeau laat in het midden in hoeverre ze inderdaad gaan inspelen op alle bijzondere klantwensen. Wel hebben ze, behalve de algemene Top 5 zoektermen, intern een eigen Top 3 met meest bijzondere zoektermen opgesteld die wij bij deze graag delen.

  1. Drone paashaas
  2. Eieren met geld
  3. USB kip
bron: https://www.capgemini-consulting.com/resource-file-access/resource/pdf/retail-store-research_dti.pdf

Deel: ' Bijzondere Top 8 `Gezocht met Pasen 2017` '
Lees ook