Kabeldirect genomineerd 'logistieke startup webshop' van het jaar


BRUNSSUM, 20160601 -- Afgelopen maart vierde webwinkel Kabeldirect.nl zijn zesjarig bestaan. Door het grote succes heeft het bedrijf meerdere veranderingen doorgemaakt qua locatie en uiterlijk. Daarnaast heeft de webwinkel voor kabels en accessoires meerdere prijzen in de wacht weten te slepen. Naast het recent verkregen keurmerk "Klasse shop" van Beslist.nl, is de webwinkel nu genomineerd voor een aanmoedigingsprijs in de logistieke sector.

Ontstaan

Kabeldirect is in 2010 opgezet door de twee jonge ondernemers Eric van Wenkop en Davy Heuts. Op dat moment studeerden beiden nog aan de Hogeschool Zuyd in Sittard, waar ze de opleiding People & Business Management volgden. Deze opleiding rondde ze succesvol af, waarna ze al hun aandacht in de webwinkel staken. De afgelopen jaren is het bedrijf in meerdere opzichten gegroeid, zowel qua assortiment, locatie als faciliteiten.

Vooruitgang

Sinds de vestiging op het Haefland in 2012 heeft Kabeldirect naast de webshop ook een afhaalbalie. Eind 2014 verhuisde het bedrijf een aantal panden verder op het Brunssumse Haefland, omdat magazijnuitbreiding noodzakelijk werd. Ter viering van het zesjarig bestaan plaatste de webwinkel afgelopen maand een nieuwe, grotere balie waaraan ze meerdere klanten tegelijk kunnen helpen. Zodoende zijn de bestelmogelijkheden nog meer uitgebreid en toont het bedrijf zijn vertrouwen in de toekomst.

Prijzen

Dit groeiproces is niet onopvallend gebleven. Afgelopen jaar won het jonge bedrijf twee grote prijzen die het bedrijfsleven in Limburg aanmoedigen. In november vorig jaar ontving Kabeldirect de Rabo Economy Award Startersprijs en de Beslist Webshop Award in de categorie "Elektronica & Games". Daarnaast ontving Kabeldirect afgelopen mei het keurmerk "Klasse shop" van diezelfde beoordelings- en vergelijkingssite. Dit keurmerk is de hoogste beoordeling die een webshop kan behalen, wat inhoudt dat Kabeldirect de hoogste reviewscore van klanten heeft ontvangen op Beslist.nl.

Dit jaar maakt het Brunssumse bedrijf kans op de benaming "Logistieke Startup Webshop van het jaar". Deze prijs is een initiatief van DeliveryMatch, Clear Focus Group, Events Development en Webshop keurmerk. Op 21 juni moeten alle genomineerden een korte pitch houden om de onafhankelijke jury te overtuigen. De uiteindelijke winnaar wordt op 22 september tijdens het evenement "Logistieke Webshops van het Jaar" bekend gemaakt.


Deel: ' Kabeldirect genomineerd 'logistieke startup webshop' van het jaar '
Lees ook