Fixico lanceert landelijke applicatie voor autoschadeherstel


Vergelijkingswebsite en boekingsapp voor autoschade helpt autobezitter tot wel 30 procent besparen op herstel van deuken, krassen en lakschade

AMSTERDAM, 20140408 -- Fixico lanceert vandaag een landelijke vergelijkingswebsite en boekings-app voor autoschadeherstel, waarmee op basis van drie foto's direct meerdere offertes kunnen worden opgevraagd. Na een testfase in regio-groot Amsterdam blijken de prijzen voor autoschadeherstel enorm uiteen te lopen, tot wel 30 procent. In Nederland kan daarmee jaarlijks ruim 150 miljoen euro worden bespaard. Ook loopt het aangeboden serviceniveau van herstellers enorm uiteen.

Simpeler autoschadeherstel via een app
Derk Roodhuyzen, oprichter Fixico (https://fixico.nl/): “De Fixico-App versimpelt het proces van autoschade herstellen. Onze applicatie geeft antwoord op de vraag: Waar kun je een deuk, een kras in de autolak of brandgat in de bekleding het beste laten herstellen? Fixico koppelt de consument aan de juiste schadehersteller door inzicht te geven in kwaliteit, service- en prijsniveau van de schadehersteller. Een bumper gedeeltelijk spuiten kan al voor 200 euro, waar vroeger de hele bumper overgespoten moest worden voor de prijs gelijk aan een maandsalaris. Fixico maakt met een landelijke vergelijkingsservice en boekings-app de autobezitter niet alleen bewuster van de juiste prijs, maar ook van het verschil in service.”

Zelf betalen kleine bedragen altijd voordeliger
Tijdens een succesvolle proefperiode in regio Amsterdam hebben autobezitters offertes opgevraagd waarbij het prijsverschil tussen de diverse autoschadeherstelbedrijven opliep tot wel 30 procent. Autobezitters met een allriskverzekering die autoschade onder de 500 euro claimen, kunnen vaak een fikse daling van hun no claim-korting tegemoet zien. Voor hen weegt hetschadebedrag niet op tegen de premiestijging. 

150 miljoen euro besparen
De niet-gestuurde autoschadeherstelmarkt – schades die niet via de verzekering geregeld worden - bedraagt circa 50 procent van de totale markt van +/- €1 miljard en is groeiende. Met de landelijke lancering van de startup kunnen alle autobezitters vooraf prijzen vergelijken, waarmee Nederlandse autobezitters gezamenlijk ruim 150 miljoen euro kunnen besparen.

Niet alleen prijs belangrijker bij autoschadeherstel
Niet alleen het grote verschil in prijs is van belang voor het herstellen van autoschade, aldus Roodhuyzen van Fixico: “Want ook het serviceniveau van de schadeherstellers loopt enorm uiteen: de een heeft haal-en breng-service en wast de auto voor je, de ander herstelt de schade alleen voor de allerscherpste prijs zonder extra's. Daarom loont het om goed te vergelijken waar je je schade laat herstellen.”
------

Over Fixico
De Amsterdamse startup Fixico is opgericht door twee jonge ambitieuze ondernemers, Derk Roodhuyzen (27) en Mark van Laar (25). Met de Fixico-vergelijker en boekingsapp voor autoschade – een app voor iPhone of via de website Fixico.nl – kan de gebruiker drie zelfgemaakte digitale foto’s versturen naar meerdere van de 350 aangesloten schadeherstelbedrijven (FOCWA-erkend). Binnen 24 uur ontvangt hij minimaal drie offertes van erkende, geselecteerde schadeherstellers. Aan de hand van de beste offerte kan de gebruiker een schadehersteller uitkiezen en vervolgens direct via Fixico een afspraak maken om de schade aan de auto te laten herstellen. Fixico controleert en monitort elke aanvraag. De afspraak met de schadehersteller wordt telefonisch door Fixico bevestigd aan de gebruiker.

Hoe Fixico werkt in drie stappen:
  • Upload drie digitale foto's via de iPhone- of webapplicatie van Fixico.
  • Ontvang offertes van zorgvuldig gekozen aangesloten FOCWA schadeherstelbedrijven binnen 24 uur.
  • Kies de beste offerte op basis van prijs, kwaliteit en serviceniveau en maak direct een afspraak.

Fixico komt later dit kwartaal ook met een Android-versie van de app.


Deel: ' Fixico lanceert landelijke applicatie voor autoschadeherstel '
Lees ook