HillCreek Pictures vertegenwoordigt fotocollectie Govert de Roos


CONNU brengt beeldbank onder bij stockbureau

DEN HAAG, 20110502 -- Stockbureau HillCreek Pictures vertegenwoordigt vanaf vandaag de beeldbank van het gerenommeerde fotoagentschap CONNU. Hiermee worden er aan de collectie van HillCreek ruim 8000 uitzonderlijke portretten van nationale en internationale iconen uit de entertainmentwereld toegevoegd. Tot de collectie van CONNU behoort naast werk van De Roos ook dat van collega-fotografen Patricia Steur en Claude Vanheye.

CONNU
De afgelopen 35 jaar poseerden er honderden beroemdheden voor de camera van Govert de Roos. De fotograaf verzamelde op die manier een rijk archief aan fraaie portretten, bewerkelijke beelden en bijzondere opnamen. Voor de Roos een reden om zijn eigen beeldbank, CONNU, op te richten. Hij breidde zijn verzameling uit met het werk van collega fotografen Patricia Steur en Claude Vanheye. Gezamenlijk vormt het werk uit deze collectie een uniek tijdsbeeld van 40 jaar glamour en entertainment.    

Het materiaal uit de beeldbank van CONNU gaat zelfs terug tot aan het moment dat de Roos als 15-jarige jongen ruim 40 jaar geleden het Hilton binnenglipte om daar de legendarische bed-in foto van John Lennon en Yoko Ono te maken. Bijzonder is dat iedere, individuele foto pure passie en vakmanschap is. Niet voor niets is de fotograaf altijd erg voorzichtig geweest met het publiceren van zijn beelden. CONNU streeft ernaar enkel publicaties te verzorgen waar zowel de klant als de fotograaf en de geportretteerde achter staan.

HillCreek Pictures
Govert de Roos heeft met CONNU een goede partner in HillCreek Pictures gevonden. Om de kwaliteit en exclusiviteit te kunnen waarborgen, werken CONNU en HillCreek met strikte leveringsvoorwaarden. Zo mogen de beelden van CONNU pas gepubliceerd worden als zowel de fotograaf als de geportretteerde toestemming heeft gegeven.

HillCreek Pictures heeft veel ervaring op het gebied van exclusieve celebrity-foto’s. Zo vertegenwoordigt het agentschap ook Corbis OUTLINE, dat volgens een zelfde, nauwkeurige methode te werk gaat als CONNU. Daarnaast heeft HillCeek Pictures de overige collecties van Corbis, het voetbalarchief van VI Images en het fairtrade materiaal van World Portraits onder haar hoede. Tevens beschikt het agentschap over een eigen, Nederlandse stockcollectie en vervaardigt het fotografie in opdracht.

Govert de Roos is blij met HillCreek Pictures als partner: “Ik heb veel vertrouwen in een goede samenwerking. HillCreek Pictures heeft ruimschoots ervaring om het materiaal van CONNU met passie en respect in de markt te zetten.”


Deel: ' HillCreek Pictures vertegenwoordigt fotocollectie Govert de Roos '
Lees ook