Journalist voor de Vrede 2011 bekend gemaakt


LEIDEN/ ZOETERMEER, 20110917 -- Op zondag 18 september zal de vredesorganisatie Humanistisch Vredesberaad de wisselprijs Journalist voor de vrede 2011 uitreiken aan Nicole le Fever. Le Fever, correspondent/journalist voor de NOS in het Midden Oosten, is gekozen uit een lijst van zeven kandidaten. Andere kandidaten waren: Joeri Boom, Bette Dam, Harald Doornbos, Sander van Hoorn, HansJaap Melissen, Guus Valk.

Het juryrapport, dat zondag wordt bekend gemaakt, bevat de motivatie van de jury. Het rapport, de wisselprijs en oorkonde zal aan de journaliste worden overhandigd, zo mogelijk door de Journalist voor de Vrede 2010 Huub Jaspers, omstreeks 12 uur in Cine Utopolis, zaal 6, Oostwaarts 70 te Zoetermeer. Voorafgaande zal de film “Son of Babylon” van de Irakese/Nederlandse regisseur Al-Daradje worden vertoond, gevolgd door een presentatie over conflicthantering door Saskia Kouwenhoven.

Het Humanistisch Vredesberaad heeft de ereprijs in het leven geroepen in 2003 na het spraakmakend debat “In de ban van de media”. Waar vooral veel kritiek was op de media als kritiekloos doorgeefluik van de geconstrueerde werkelijkheid. (Hans Krikke)

Profiel:
De prijs wordt jaarlijks toegekend aan diegene die zich door onderwerpkeuze, stijl, waarheidsvinding, objectiviteit en onderzoek, vooral over conflictgebieden, onderscheidt in het Nederlandse taalgebied en zodoende een bijdrage levert aan een cultuur van vrede en rechtvaardigheid.

 Eerder werd de prijs toegekend aan Stan van Houcke, Anja Meulenbelt, Mohammed Benzakour, Ramsey Nasr, Koert Lindijer, Arnold Karskens, Minka Nijhuis, Huub Jaspers.

Het Humanistisch Vredesberaad is een onafhankelijke vredesorganisatie en lid van de Humanistische Alliantie, een bundeling van humanistische organisaties in Nederland.

Actuele informatie: www.humanistischvredesberaad.nl

Email: info@humanistischvredesberaad.nl
tel: 06 48 23 33 29


Deel: ' Journalist voor de Vrede 2011 bekend gemaakt '
Lees ook