Programma van de Noorse omroep (NRK): Nationale Herdenkingsceremonie voor 22 juli 2011

OSLO, Noorwegen--(BUSINESS WIRE)-- 20110811 --

De ‘Nationale Herdenkingsceremonie voor 22 juli 2011’ zal op zondag 21 augustus plaatsvinden in het Oslo Spektrum. De ceremonie begint om 15.00 uur en wordt gepresenteerd door Haddy N’jie.

De ceremonie in het Oslo Spectrum zelf is uitsluitend toegankelijk voor genodigden, maar de ceremonie wordt gehouden voor de gehele natie en zal live worden uitgezonden op NRK1 en andere kanalen.

De ceremonie zal worden bijgewoond door de Noorse Koninklijke familie, alsmede diverse Noorse regeringsfunctionarissen en velen die direct betrokken waren bij de aanslagen op de overheidsgebouwen en op Utøya op 22 juli van dit jaar.

Op het podium zal de toon worden gezet door het eigen symfonieorkest van de NRK, het Kringkastingsorkesteret, tezamen met diverse artiesten. Tot de deelnemende artiesten behoren Susanne Sundfør, Leif Ove Andsnes, Karpe Diem, Dumdum Boys, Sivert Høyem, Jarle Bernhoft, Bjørn Eidsvåg, Ingrid Olava en Sissel Kyrkjebø. Daarnaast zal a-ha eenmalig weer bijeenkomen om deel te nemen aan de nationale herdenkingsceremonie.

De ceremonie zal circa 90 minuten in beslag nemen.

Leden van de pers die verslag willen doen van dit evenement kunnen tot 14.00 uur op dinsdag 16 augustus een aanvraag om accreditatie in te dienen bij de NRK. Contactpersoon van de NRK is Karoline Berg, te bereiken via e-mail: karoline.berg@nrk.no.

De NRK verlangt de volgende gegevens van elke aanvrager:

- naam/namen van de persoon/personen waarvoor accreditatie wordt aangevraagd

- naam, telefoonnummer en e-mailadres van de mediaorganisatie/werkgever

- welke voorzieningen worden verlangd (bijv. elektriciteit, computerlijnen, en dergelijke)

Houd er rekening mee dat het aantal plaatsen voor de media gedurende de ceremonie in het Oslo Spektrum zeer beperkt zal zijn. Er zullen uitgebreide veiligheidsmaatregelen worden getroffen rond het evenement.

Alleen de NRK mag filmopnamen maken tijdens het evenement, maar de productie zal voor iedereen kosteloos beschikbaar zijn. De NRK zal ook foto’s maken die kosteloos mogen worden gebruikt. Er zal een perscentrum worden ingericht in het Oslo Spektrum.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Cathrine Fongen
mobiel: +47 908 30 065

e-mail: cathrine.fongen@nrk.no

Deel: ' Noorse omroep (NRK) Nationale Herdenkingsceremonie voor 22 juli 2011 '
Lees ook