20th Century Fox Home Entertainment (Vizeum) zet video in op smart tv


AMSTERDAM, 20160406 -- 20th Century Fox Home Entertainment (Vizeum) heeft als eerste adverteerder een online-video placement campagne ingezet met advertising partner smartclip op de Philips smart TV portals in Nederland.

Het partnership omvat de video placements op de smart tv. Adverteren op de smart tv portals via smartclip is al sinds 2009 mogelijk. Dit kan via de ‘in app video inventory’ en binnen de smarthub op display formaten op de platformen van Samsung, Philips, LG en Toshiba waar smartclip global partner van is. De smart tv platformen die geïntegreerd zijn aan het platform van smartclip bieden sinds kort de nieuwe video placement aan. Vizeum is samen met 20th Century Fox Home Entertainment de eerste in Nederland die gebruik maakt van het nieuwe video product op de smart tv's van Philips.

Bijna een derde van de Nederlandse huishoudens zijn in het bezit van een smart tv. Doordat er steeds meer aanbieders zijn van non lineaire content zoals bijvoorbeeld KPN, Ziggo, Pathe Thuis en Netflix en vele andere, wordt er steeds meer tijd doorgebracht op de smart tv portal. Zo’n 30% van de tijdsbesteding op de smart tv is non lineair en blijft toenemen.

20th Century Fox Home Entertainment springt in op deze ontwikkelingen met de filmrelease van Bridge of Spies op DVD/Blu-ray, EST en VOD door de consument op het grote scherm te bereiken binnen de smart tv portal, buiten het reclameblok. “Wij willen de consument raken op het moment dat hij/zij op zoek is naar content”, aldus Arjen Stege, Marketing Manager Feature New Release bij 20th Century Fox Home Entertainment. “Als iemand zijn smart-omgeving opent dan kunnen wij diegene nog verleiden door te klikken naar een aanbieder van onze films in plaats van naar andere contentkanalen”.

De  smart tv portal biedt een directe link tussen de twee meest relevante mediakanalen voor de consument, namelijk TV en online. De combinatie van deze nieuwe advertentie setting met zeer zichtbare video placements zijn een interessante branding opportunity voor Vizeum en 20th Century Fox Home Entertainment in Nederland waar nog veel learnings uit kunnen worden gehaald. Samen met GFK worden er ook effectiviteitsonderzoeken aangeboden via smartclip.

Het zal ook niet lang meer duren voor de verschillende branding mogelijkheden die de smart tv platformen bieden, ook programmatic worden aangeboden. Een belangrijk platform voor adverteerders om hun doelgroep te bereiken.


Deel: ' 20th Century Fox Home Entertainment (Vizeum) zet video in op smart tv '
Lees ook