IDG Ventures India investeert $3 miljoen in Vserv, het toonaangevende netwerk voor mobiel ‘in-app’ adverteren in India

MUMBAI, India--(BUSINESS WIRE)-- 20110720 --

Vserv, de marktleider op het gebied van mobiel ‘in-app’ adverteren in India, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst voor een Serie-A financiering van $3 miljoen van IDG Ventures India heeft gesloten. Vserv is een toonaangevend netwerk voor mobiel adverteren dat zich richt op opkomende markten en heeft ‘in-app’- en ‘wap’-advertenties geleverd in meer dan 200 landen voor toonaangevende Fortune 500-merken. IDG Ventures India is een toonaangevend risicokapitaalfonds dat investeert in leveranciers van aan technologie gerelateerde producten en diensten in India. De investering vertegenwoordigt de eerste risicokapitaalinvestering in mobiel adverteren in India sinds 2008.

Vserv is het eerste bedrijf ter wereld dat een unieke ‘App Ad-Wrapper’-oplossing voor J2ME-apps heeft ontwikkeld en breidt deze oplossing nu uit naar Android-apps. De App Ad-Wrapper stelt ontwikkelaars van mobiele apps in staat om vanaf dag 1 met minimale inzet de advertentie-inkomsten van hun apps wereldwijd te maximaliseren, terwijl adverteerders gebruik maken van het unieke bereik om het snel groeiende mobiele publiek te bereiken.

In zijn commentaar op deze nieuwe investering zei Manik Arora, Managing Director van IDG Ventures India, het volgende: “Hoewel de mobiele advertetie-branche nog relatief jong is, ervaart het een snelle groei, gestimuleerd door de groei van mobiel internet en mobiele apps. In dit kader zijn opkomende markten van essentieel belang, gezien hun grote en groeiende installed base voor mobiele telefoons. Volgens IDC zal de wereldwijde ‘in-app’ advertentiemarkt groeien van US$ 900 miljoen dit jaar tot ongeveer $ 5 miljard in 2015. In ons onderzoek het afgelopen jaar naar deze dynamische markt, zagen we dat Vserv een leidende rol speelt met hun unieke waardevoorstel voor ontwikkelaars.”

Dippak Khurana, medeoprichter en CEO van Vserv, zei: “We zijn van plan om met het kapitaal ons verkoopteam en ons technische team uit te breiden om verkoopgroei in India en internationaal te stimuleren, maar ook om onze monetisatie-oplossingen voor de wereldwijde gemeenschap van app-ontwikkelaars verder te ontwikkelen. Onze unieke App Ad-Wrapper technologie voor J2ME-apps is goed ontvangen door de wereldwijde gemeenschap van ontwikkelaars omdat het meer dan 500 modellen mobiele telefoons ondersteunt en mogelijk maakt dat zowel nieuwe als bestaande apps ‘ge-Ad-Wrapped’ en gemonetiseerd worden. Met deze financiering zullen we ons aanbod uitbreiden naar Android-apps, die steeds belangrijker worden in opkomende markten.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Vserv.mobi
Dippak Khurana, CEO
Mobiel: 91 9820431011
dippak@vserv.mobi

www.vserv.mobi

Deel: ' IDG Ventures India investeert $3 miljoen in Vserv '


Lees ook