Google niet voor niets


AMSTERDAM, 20080919 -- Als alternatief op `s werelds meest bezochte zoekmachine werd onlangs een nieuwe manier van online zoeken gentroduceerd. De nieuwe zoekmachine - www.gogogogo.nl - is een initiatief waarvan de opbrengsten direct doorstromen naar een goed doel. De opbrengsten? "Ja, de gebruiker zoekt natuurlijk gratis," zegt een van de initiatiefnemers desgevraagd. "Maar door het zoeken steunt de gebruiker een van de goede doelen naar keuze," gaat hij verder. Dat is handig! Zo kun je als internetgebruiker gewoon je dagelijkse dingen doen en steun je toch een goed doel...

Die goede doelen, dat zijn er nu al verschillende. Zo worden directe noodhulp voor tropisch regenwoud, Vrienden van de Olifant en de Kattenbescherming al ondersteund. Maar dat zullen er in de loop van de tijd steeds meer worden. Elke stichting of vereniging kan haar eigen aangepaste Google zoekmachine aanvragen. De opbrengst van de advertenties zal na aftrek van de kosten direct doorvloeien naar de club- of verenigingskas. Gebruikers kunnen een van de aangepaste zoekpagina's als homepage op hun browser selecteren en leveren zo continu hun bijdrage.

Zoeken doe je niet voor niets, denkt GoGoGoGo.nl. Je zoekt om wat te vinden. Maar je zoekt ook om een van de goede doelen te steunen. "Zoeken doe je niet voor niets" is dan ook de slogan die de website www.gogogogo.nl als herkenningspunt voert.

Het is niet voor niets dat Google op afstand de meest gebruikte zoekmachine is. De technologie achter de online service is ongekend. Dankzij een gigantisch netwerk aan computers worden miljarden pagina's in razendsnel tempo doorzocht. GoGoGoGo.nl is dan ook gebaseerd op de nieuwe aangepaste zoekmachine-technologie van Google. Zodoende zal de gebruiker geen verschil merken in zoekresultaten of snelheid. Als een pagina bij Google te vinden is, dan kun je hem ook bij GoGoGoGo.nl vinden. Met als prettige bijkomstigheid dat je meteen een goed doel steunt.


Deel: ' Opbrengst nieuwe zoekmachine gogogogo.nl voor goed doel '
Lees ook