Nieuwe datingsite voor `the happy few'


AMSTELVEEN, 20080416 -- In de Verenigde Staten kennen zij het fenomeen al lang: Datingsites die zich uitsluitend richten op de rijken in de samenleving. Websites waar mannen zich pas kunnen registreren als zij meer dan n en soms zelfs een paar ton per jaar verdienen. Vrouwen hoeven helemaal geen inkomen te hebben, als zij er maar appetijtelijk uitzien. Erg Amerikaans dus, zullen velen denken. First Class Date brengt dit Amerikaanse fenomeen echter sinds kort, weliswaar op nuchtere Hollandse wijze, op het internet.

Sinds kort is Nederland, die al honderden min of meer werkende datingsites kent, op dit gebied weer n website rijker: ditmaal echter exclusief voor het hogere segment. Hoewel verreweg de meeste websites van advertenties proberen te leven en hun diensten aan iedereen gratis aanbieden, heeft First Class Date een heel andere benadering: hier moet men hoge inschrijfkosten betalen bij de registratie.

Dit entreegeld dient als drempel, dat is de gedachte, om voor te zorgen dat niet iedereen zich ook hier inschrijft. De leden moeten dus in de buidel tasten, maar kunnen dan wel onbeperkt en kosteloos gebruik maken van een goed gestructureerde database met uitgebreide zoekmogelijkheden. En zij maken deel uit van een selecte groep van exclusieve leden. Allemaal anoniem, want alleen het emailadres van de leden is bekend.

De meeste datingsites en relatiebemiddelaars lijken te kiezen voor een aanpak van `hoe meer hoe beter'. Soms wordt er zelfs met `miljoenen leden' geschermd. First Class Date kiest dus voor exclusiviteit. Of de beoogde doelgroep, het hogere segment, hiervoor gevoelig is valt nog te bezien. Want men heeft nog altijd de keuze om, net zoals de rest van Nederland, ook op zoek te gaan naar een relatie tussen de `miljoenen leden' van alle gratis datingsites.

Op www.firstclassdate.nl kunnen genteresseerden alle informatie nalezen.
De website is een initiatief van MISA Management Information Services Amstelveen B.V. Het bedrijf bestaat sinds 1993 en is werkzaam op het gebied van bedrijfseconomie en internettoepassingen.


Deel: ' Nieuwe datingsite voor `the happy few' '
Lees ook