Leger des Heils introduceert de Steunpilaar


AMSTERDAM, 20161128 -- Het Leger des Heils heeft op het Margriet Winter Festival een nieuwe manier van doneren geïntroduceerd: de Leger des Heils Steunpilaar. Hiermee wordt op indringende wijze het werk van het Leger onder de aandacht gebracht. En kan gelijk een kleine eenmalige donatie worden gedaan via contactloos betalen. Als de donatie geslaagd is, volgt een bedankje uit onverwachte hoek.

De bedoeling is dat het concept de komende maanden uitgebreid verder getest zal worden, op meerdere locaties. Met de Steunpilaar realiseert het leger des Heils twee doelen. Het eerste doel is het belangrijke werk dat het Leger in Nederland dagelijks doet, plus het resultaat daarvan, in de spotlights zetten. Het tweede doel is het effectief aanboren van een nieuwe stroom van donaties, passend in de huidige tijd waarin mensen graag iets geven maar zich niet direct willen vastleggen voor langere tijd. De Steunpilaar voldoet in deze behoefte.

[Leger des Heils introduceert de Steunpilaar]

Het Leger des Heils heeft de Steunpilaar ontwikkeld samen met l’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding.

Will van Heugten (Operationeel Directeur Fondsenwerving & Marketing Leger des Heils): “Wij zijn steeds op zoek naar andere manieren om mensen te raken en te verleiden tot het doen van een donatie. L’eau benaderde ons enige tijd geleden met het concept voor de Steunpilaar. Met deze nieuwe vorm van doneren zijn we in staat om het - voor de massa vaak onzichtbare – goede werk van het Leger des Heils op een snelle en verrassende manier te presenteren. Daarin zouden we ons best wat extraverter mogen opstellen. En met de Steunpilaar kan dat. We gaan de Steunpilaar de komende periode verder doortesten en optimaliseren, maar onze eerste ervaringen zijn positief.”

Olaf Cox (Managing Partner l’eau): “Het Leger des Heils zet zich elke dag opnieuw in voor al die mensen die, vaak buiten hun schuld, aan de zelfkant van de maatschappij terecht gekomen zijn. Ze vangen deze mensen op, helpen ze aan alle kanten en bieden ze weer uitzicht om mee te kunnen doen in de maatschappij. Dat is nogal wat, temeer als je bedenkt dat velen hun hoofd afwenden van deze mensen. Het Leger des Heils zou daarover naar buiten best wat minder bescheiden mogen zijn. De Steunpilaar toont het resultaat van hun dagelijks werk en vraagt tegelijkertijd om een bijdrage daarvoor. Het Leger des Heils heeft de durf om het concept daadwerkelijk te introduceren. En heeft het geduld om het uitvoerig te testen en te optimaliseren.”  


[Leger des Heils introduceert de Steunpilaar]

Einde persbericht -Foto download in hoge resolutie: https://we.tl/obJVNQ66jP


Deel: ' Leger des Heils introduceert de Steunpilaar '
Lees ook