Bijbelinjeoor.com - Ontspannen luisteren naar het Bijbelboek Johannes


Bijbelboek Johannes als audiobook

NEERPELT, België, 20120416 -- Kris Worm van Bijbelinjeoor.com heeft het initiatief genomen om de tekst van het Johannes Evangelie als luisterboek te produceren. Engelstalige Bijbel-luisterboeken zijn er al langer dan vandaag, maar Kris vond het nodig om de Bijbel ook voor een Nederlandstalig publiek in de vorm van een luisterboek toegankelijk te maken. Het luisterboek is rustig, maar levendig ingesproken en voorzien van achtergrondgeluiden, wat de beleving zeker ten goede komt. Zo zijn er naast lichte muziek bijvoorbeeld ook dierengeluiden te horen. Hierdoor ontstaat het idee dat je in landelijke omgeving bent en krijg je het gevoel dat je er echt bij bent.

Nieuwe Bijbelvertaling
De Bijbelteksten in het luisterboek zijn ontleend aan de Nieuwe Bijbelvertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap. Er is bewust voor deze vertaling gekozen, omdat deze goed in het gehoor ligt en omdat het een officiële vertaling is waar zowel Katholieke als Protestantse bijbelvertalers aan hebben meegewerkt.

“Ik heb ervoor gekozen om eerst het Evangelie volgens Johannes als luisterboek te produceren, omdat hij een persoonlijke vriend van Jezus was en Hem erg goed kende. Johannes doet verslag over Jezus zelf en de tijd die ze samen hebben beleefd. Hij vertelt niet alleen over Hem, maar hij citeert ook uitspraken van Jezus. Dat maakt dit boek zo bijzonder.” Aldus initiatiefnemer Kris Worm.

Welke Bijbelboeken nog meer als Nederlandstalig luisterboek geproduceerd zullen worden kan Kris nog niet precies zeggen, maar er zijn zeker plannen om er nog enkele te maken.

Het Evangelie volgens Johannes is als luisterboek in mp3-formaat te downloaden op Bijbelinjeoor.com. Inmiddels is het ook te vinden op Itunes en CDbaby.


Deel: ' Bijbelinjeoor.com - Ontspannen luisteren naar het Bijbelboek Johannes '
Lees ook