CNBC lanceert nieuwe regionale Europese editie van CNBC.com

Nu gratis real-time marktgegevens beschikbaar van beurzen in heel Europa

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20110516 --

CNBC, Nummer Eén in de internationale zakenwereld, heeft vandaag een Europese editie gelanceerd van CNBC.com, 's werelds meest uitgebreide en betrouwbare digitale bron van zakelijk nieuws en analyses van specialisten van over de hele wereld. Vanaf vandaag kunnen bezoekers van deze site de Europese editie als voorkeursbestemming binnen CNBC.com selecteren.

“Deze nieuwe Europese editie geeft ons publiek een uiterst boeiende online beleving op het gebied van zakelijk en financieel nieuws. Bezoekers van CNBC.com hebben nu toegang tot meer gratis live gegevens, en tot de regionale inhoud die belangrijk voor hen is,” aldus John Casey van CNBC, Vice President van International News en Programming.

De site biedt op dit moment aanvullende gratis live marktgegevens van de London Stock Exchange, Deutsche Börse en NYSE Euronext, in aanvulling op de informatie die al beschikbaar is van NYSE en NASDAQ. Hier zullen te zijner tijd nog meer beurzen aan worden toegevoegd.

“De nieuwe Europese editie is een weerspiegeling van onze inspanningen om op tv en online de meest relevante informatie uit de regio en de hele wereld te leveren,” vult Casey aan.

De kenmerken van de nieuwe Europese editie van CNBC.com zijn:

  • Het laatste nieuws en gratis real-time gegevens van beurzen in heel Europa
  • Meer nieuwsinhoud over Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waaronder video's, marktanalyses, en opinies van beleggers
  • ‘Market Buzz’ met al het pre-markt nieuws en analyses
  • ‘Investing’, dagelijkse analysegedeelte
  • Individuele beurskoersen en CNBC-grafieken van verschillende beurzen
  • Grootste procentuele stijgers en dalers van de vier belangrijkste Europese beurzen (FTSE 100,CAC, DAX, SMI)
  • Blogs van CNBC-presentatoren en reporters
  • Gastblogs met bijdragen van mensen van buiten CNBC, waaronder CEO's en analisten

Deze aankondiging volgt op een recordmaand voor CNBC.com. April was een topmaand wat betreft het aantal bezoekers en paginaweergaven. Volgens de meest recente gegevens van comScore Media Metrix, werd de site vorige maand bezocht door 7,4 miljoen unieke gebruikers, een stijging van 30% ten opzichte van dezelfde tijdsperiode van vorig jaar. Er werden 322 miljoen pagina's bekeken, een stijging van 14% oten opzichte van vorig jaar.

De lancering van de Europese editie wordt ondersteund door een nieuwe pan-Europese advertentiecampagne van €1,7 miljoen, in kranten en tijdschriften, op radio en tv en in digitale vorm, waarbij het accent wordt gelegd op de wijze waarop CNBC-inhoud op een groot aantal digitale platforms kan worden geraadpleegd. De advertentiecampagne gaat later deze maand van start in bladen als de Financial Times, City AM, The Banker en fDi Magazine.

- einde -

Opmerkingen voor uitgevers

Gratis real-time gegevens beschikbaar op de Europese editie van CNBC.com:
Deutsche Börse: nieuws van de beursvloer van de aandelenbeurs in Frankfurt
London Stock Exchange: meest recente handelsprijsgegevens

NYSE Euronext: Euronext 100, Next 150, CAC 40, AEX, BEL 20, PSI 20, AMX en ASCX.

Over CNBC

CNBC is de toonaangevende zender van live bedrijfs- en financieel nieuws en informatie wereldwijd. Deze biedt directe verslaggeving vanuit de grootste financiële markten in de hele wereld via drie regionale netwerken waaronder CNBC in Azië, CNBC in EMEA en CNBC in de VS. CNBC.com biedt live streaming en een uitgebreid video-archief, gegevensbank en analytische financiële middelen. CNBC legt zich toe op CEO's, senior corporate executives; de financiële dienstensector en privébeleggers. Het kanaal is beschikbaar voor meer dan 390 miljoen huizen wereldwijd. CNBC is een afdeling van NBCUniversal. www.cnbc.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
CNBC
Hugo Foulds
+44 (0)20 7653 9398
hugo.foulds@cnbc.com
of
Richard Lambert
Braben
+44 (0)20 7025 8021

richardl@braben.co.uk

Deel: ' CNBC lanceert nieuwe regionale Europese editie van CNBC.com '






Lees ook