Minister wil uitbreiding FunX


Kabinet onderzoekt extra fm-frequenties voor multiculti-radio

ROTTERDAM, 20081124 -- Minister Ronald Plasterk onderzoekt de mogelijkheden om radiostation FunX ook buiten de Randstad in de ether te laten uitzenden. Hij schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer in het kader van het diversiteitsbeleid van het Nederlands mediabestel.

De mediaminister overlegt met de staatsecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken over uitbreiding van de distributie voor FunX tot een landelijke zender.

Plasterk schrijft verder dat hij de Nederlandse Publieke Omroep nadrukkelijk oproept om de representativiteit van het kijk- en luisteronderzoek te verbeteren op het gebied van jongeren en allochtonen. Hij acht een adequate vertegenwoordiging nodig, zodat de effecten van programmatische inspanningen zichtbaar worden voor mediabedrijven en adverteerders. Ook de commercile omroep dient op het punt van representativiteit van het mediaonderzoek zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Algemeen directeur Willem Stegeman van FunX noemt de brief van Plasterk bemoedigend. "De minister ziet FunX als volwaardige en waardevolle partij in het Nederlandse medialandschap. Dat is een stimulans voor de organisatie om nu ook buiten de Randstad door te pakken. Wij hebben erg ons best gedaan om het onderwerp diversiteit ook als economische kans zichtbaar te maken. Dat doe je vooral door te zorgen dat het meetbaar wordt wat je al dan niet laat liggen als media- en reclamesector."


Deel: ' Minister wil uitbreiding FunX '
Lees ook