Website maken met Froukje de Both

AMSTERDAM, 20060519 -- Presentatrice en actrice Froukje de Both heeft vanaf vandaag haar eigen serie op internet. In de 8-delige serie gaat Froukje haar eigen website bouwen. Het programma heet Webmee! en iedere twee weken zal een nieuwe aflevering online komen.


Tijdens de afleveringen zal Froukje bij verschillende organisaties, personen of bedrijven informatie inwinnen over het desbetreffende onderwerp. Dit doet ze samen met Joris Lutz, die de voice over voor zijn rekening neemt. Het programma is vanaf 19 mei gratis te zien op www.webmee.tv

De eerste aflevering gaat over het beginnen van een eigen website. Froukje gaat hiervoor langs bij de jonge internetondernemer Ben Woldring, die op zijn dertiende bekend werd van de website www.bellen.com. Verder is er een interview opgenomen met Roelof Meijer, directeur van SIDN, de organisatie die verantwoordelijk is voor de uitgifte van .nl domeinnamen in Nederland. Ook vertelt iemand van het webhostingbedrijf Argeweb kort over het plaatsen van een website. In aflevering 2 zal Froukje beginnen met de bouw van haar eigen website.

De serie is speciaal ontwikkeld voor internet en moet van www.webmee.tv een informatieportaal maken voor particulieren en bedrijven die zelf een website willen gaan maken. Naast het starten van een website zal er in de serie onder andere worden gesproken over weblogs, online winkelen, zoekmachines en webpromotie.

De website van Froukje (www.froukjedeboth.nl) zal tijdens deze serie langzamerhand vorm gaan aannemen en de kijker kan in stappen zien hoe de website zal worden opgebouwd. Na de derde aflevering zal Froukje ook een eigen weblog krijgen waarop zij haar dagelijkse leven zal delen.

Froukje de Both
Froukje de Both is bekend als presentatrice en actrice. Nadat ze in 1997 speelde in de dagelijkse soap Goudkust ging haar populariteit snel omhoog. Op dit moment presenteert ze iedere vrijdagavond het programma 'Niels & Froukje' op radio 538. Op TV heeft ze onder andere Loods7, Blind Match en Thuis gepresenteerd. Verder was te zien in de zomerse serie Costa en Missie Warmoesstraat en in de musical 'Love me just a litle bit more'. Froukje: "Ik vind het erg leuk om een programma over web-sites te maken omdat het internet bij uitstek, nog meer dan bij radio, je de mogelijkheid biedt om inter-actief te communiceren. Ik vind het interessant om nu te kunnen ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een web-site."

Joris Lutz
Joris Lutz is vooral bekend van de comedy Ha die Pa! waarin hij samen met zijn vader speelde. Verder presenteerde hij Feyenoord-tv, bestemming Nederland en Rotterdam-live en zat hij het vorige seizoen in de succesvolle tv-serie dancing with the stars.

Webmee!
Webmee! is een initiatief van webhostingprovider Argeweb uit Maassluis. De serie past perfect in de strategie van Argeweb, dat haar klanten maximaal wil ondersteunen bij het opzetten van een eigen website in alle verschillende facetten. De afleveringen zullen aan het eind van het seizoen op DVD worden geplaatst en geleverd worden bij de webhostingpakketten van Argeweb. Verder is de weblog die Froukje in gebruik gaat nemen geheel ontwikkeld door Argeweb. Deze weblog is niet alleen via internet te updaten, maar ook kunnen er berichten worden geplaatst via email, sms, mms en de telefoon.

Deel: ' Website maken met Froukje de Both '
Lees ook