Dionne Stax populairste nieuwslezer van 2015


AMSTERDAM, 20160108 -- Uit een vergelijking van de zoekvolumes van de veertien nieuwslezers van het RTL Nieuws en NOS Journaal blijkt NOS-nieuwslezeres Dionne Stax veruit het meest populair. Uit het onderzoek van MensenAchterHetNieuws.nl valt ook direct op dat plek één tot en met vier allemaal worden opgevuld met NOS-nieuwslezers. Tegelijkertijd zijn de drie minst populaire nieuwslezers allemaal verbonden aan het RTL Nieuws.

Na een analyse van het maandelijkse gemiddelde aantal zoekopdrachten van Nederlandse nieuwslezers, blijken zij veel populariteit te verwerven door hun optredens bij externe televisieprogramma’s. Zo zou Rik van de Westelaken zonder zijn deelname aan het AVRO/TROS-programma Wie is de Mol? plek zes in de lijst innemen in plaats van plek twee. Daarnaast laat Google Adwords duidelijk zien dat Annechien Steenhuizen in april 2015 terugkeerde op televisie na haar zwangerschapsverlof; dat Jan de Hoop in november 2015 op televisie kwam bij RTL-programma Van de Vorst Ziet Sterren; dat Roelof Hemmen in april 2015 een veelgelezen column schrijft over zijn ongenoegen over het commentaar van internetgebruikers op het zinken van een vluchtelingenboot waarbij 700 mensen om het leven kwamen; enzovoort.

Externe gebeurtenissen of televisieoptreden beïnvloeden de lijst, maar zijn in de meeste gevallen, zoals bij de meest populaire nieuwslezer Dionne Stax, niet overheersend. Toch geeft Google een reden voor de populariteit van Stax. Hoewel ze in een interview met de Volkskrant van december 2015 aangeeft het nooit meer over haar uiterlijk te willen hebben, geeft Google als een van de meest relevante zoekcombinaties de volgende combinatie aan: “Dionne Stax cupmaat”. 


Deel: ' Dionne Stax populairste nieuwslezer van 2015 '
Lees ook