Prijs Journalist voor de Vrede 2014 voor JAN EIKELBOOM


Uitreiking in Bibliotheek Groningen zaterdag 22-11-2014 15:30 uur

GRONINGEN, 20141122 -- Het Humanistisch Vredesberaad (HVB) heeft de ereprijs “Journalist voor de Vrede” voor 2014 toegekend aan Jan Eikelboom, verslaggever van het TV-actualiteitenprogramma “Nieuwsuur”. In het juryrapport wordt onder meer gezegd: “Jan Eikelboom doet ons getuige zijn van de verschrikkingen van de oorlog op een wijze waarbij waarheidsvinding en het lot van de individuele mens centraal staan, en zonder te bezwijken voor de verleiding van een gesimplificeerd zwart en wit.”

Deze wisselprijs, een kunstwerkje met de namen van de prijswinnaars daarin gegraveerd, wordt hem uitgereikt op zaterdag 22 november 2014 tijdens een bijeenkomst in samenwerking van het Humanistisch Vredesberaad, het Humanistisch Verbond Groningen en de Bibliotheek Groningen.

De bijeenkomst is gedeeltelijk gewijd aan aandacht voor kinderrechten (in verband met het 25-jarig bestaan van het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind) en gedeeltelijk aan de prijs voor de Journalist voor de Vrede. (Meer hierover:  https://www.humanistischvredesberaad.nl/uncategorized/kinderrechten-en-de-journalist-voor-de-vrede-2014/ )

Plaats: Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18, 9712 GH Groningen.
Tijd: zaterdag 22 november 2014, 13.00–16.00 uur.

De prijsuitreiking wordt verwacht om ongeveer 15.30 uur.

 De ereprijs voor de “Journalist voor de Vrede” wordt elke twee jaar door het Humanistisch Vredesberaad toegekend aan een journalist, programmamaker, publicist of cartoonist in het Nederlandse taalgebied die door onafhankelijke, objectieve en kritische berichtgeving bijgedragen heeft tot een cultuur van vrede en rechtvaardigheid. In het verleden werd de prijs elk jaar toegekend, maar vanaf 2012 eens in de twee jaar.

Eerder is de prijs toegekend aan Stan van Houcke, Anja Meulenbelt, Mohammed Benzakour, Ramsey Nasr, Koert Lindijer, Arnold Karskens, Minka Nijhuis, Huub Jaspers, Nicole le Fever en Gie Goris.


Deel: ' Jan Eikelboom is Journalist voor de Vrede 2014 '
Lees ook