Half miljoen Nederlanders hebben Blendle


's-Hertogenbosch, 20151015 -- Ongeveer 500.000 Nederlanders hebben een account bij Blendle. Dit aantal gaat verder groeien. De huidige gebruikers zijn enthousiast en verwachten Blendle evenveel of zelfs vaker te gaan gebruiken. Blendle- gebruikers zijn nu nog vooral hoogopgeleide mannen. Dit blijkt uit de Smart Electronics Monitor; een marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 7.400 Nederlanders.

Ongeveer 500.000 consumenten met Blendle
Een kwart van de Nederlanders is bekend met Blendle. Momenteel heeft Blendle ongeveer een half miljoen gebruikers. De helft (54%) gebruikt Blendle minimaal een keer per week. Blendle is vooral populair bij mannen; 58% van de gebruikers is een man. De meeste gebruikers zijn 35 tot 54 jaar (41%) en daarnaast zijn er ook relatief veel 18 tot 34 jarigen (36%). Maar liefst 75% is hoogopgeleid. Blendle gebruikers zijn zeer geïnteresseerd in politiek, gadgets en technologie. Ze hebben relatief weinig interesse in natuur en milieu. 

Blendle gaat rooskleurige toekomst tegemoet
Niet alleen de internationale uitbreiding van Blendle zorgt voor groei. Ook in Nederland ziet Blendle een positieve toekomst tegemoet. De huidige gebruikers zijn enthousiast; 83% van hen gaat de dienst evenveel of zelfs vaker gebruiken. Daarnaast heeft één op de drie consumenten die Blendle wel kennen, maar nog niet gebruiken, interesse in Blendle. Belangrijk voor Blendle is het vergroten van de naamsbekendheid en het aanspreken van een nieuwe doelgroep. 

Methodiek en verantwoording
De resultaten uit dit persbericht komen uit de Smart Electronics Monitor en zijn tot stand gekomen door een grootschalig onderzoek onder het Multiscope online consumentenpanel, waarbij in totaal 7.417 respondenten het onderzoek volledig hebben ingevuld.

Meer weten over de Smart Electronics Monitor?
De Smart Electronics Monitor is hét onderzoek naar slimme elektronica en mediadiensten. Het 50 pagina's tellende rapport geeft hierin een compleet inzicht op basis van cijfers en trends. In het rapport worden de resultaten van ongeveer 50 elektronica en mediadiensten, zoals smart tv, Apple TV, Playstation 4, Netflix, Spotify en RTL XL gepresenteerd en vergeleken. Voor meer informatie of vragen over de Smart Electronics Monitor kunt u contact opnemen met Christophe Renders (073- 6212122).

Over Multiscope
Multiscope is toonaangevend op het gebied van online marktonderzoek. De diensten van Multiscope brengen voor opdrachtgevers de behoeften, wensen en meningen van de doelgroep in kaart. Dit kan met marktcijfers, het consumentenpanel, B2B panel en software voor online marktonderzoek


Deel: ' Half miljoen Nederlanders hebben Blendle '
Lees ook