FunX en Flinke Namen lanceren klassieke Kerstremix `Wolken'


Artiesten geven deze maand gratis exclusieve tracks weg op FunX.fm

ROTTERDAM, 20091221 -- Vanmorgen lanceerde Flinke Namen de nieuwe, akoestische, versie van `Wolken' in de ochtendshow van jongerenzender FunX. De heren waren te gast in de studio en boden de nieuwe track gratis en exclusief ter download aan via www.funx.fm.

Voor de remix werden violist Daniel Torrico van het bekende Matangi Quartet en celliste Vanessa Anna van Ast benaderd. Samen met geluidstechnici Maurice Blaak en DJ Idriss (FunX) produceerde The Flexican de akoestische versie van `Wolken'.

Flinke Namen, de rapformatie bestaande uit MC Fit, Murth, Sef en The Flexican, brak eerder dit jaar door met hun eerste single `Als Zij Langs Loopt' van het album `Superstuntwerk'. Hun nieuwste track `Wolken' staat sinds deze week op nummer 1 in de Nederlandse urban hitlijst XChart.

De gratis download van Flinke Namen is onderdeel van de `decembermaand cadeautjesmaand' op de jongerenzender. Programmamanager Ronald van der Meijden: "De actie slaat aan en is juist zo leuk omdat de artiesten zelf hun fans en de luisteraars van FunX op deze manier bedanken voor hun steun in 2009. Daarnaast heeft de actie een onverwacht effect teweeg gebracht. We krijgen dagelijks aanbiedingen binnen van andere artiesten die ook hun cadeautje willen aanbieden. Deze 'free download' actie spreekt tot de verbeelding bij zowel onze luisteraars als de artiesten."

Eerder deze maand werden al exclusieve tracks aangeboden van o.a. Ali B (Was Je Nu Maar Bij Mij), Winne (We zijn 1), Tim Beumers (Waar Ik Ben) en Suzanna Lubrano (Nunca Mas Remix). Tot het einde van het jaar worden hier nog meer downloads aan toegevoegd. Voor een overzicht bezoek www.funx.fm.


Deel: ' FunX en Flinke Namen lanceren klassieke Kerstremix `Wolken' '
Lees ook