Luisteraars in actie: Adres Onbekend hoort op Radio 2


HILVERSUM, 20110625 -- Het KRO-radioprogramma “Adres Onbekend” is binnenkort niet meer te beluisteren op Radio 2. Vanaf september 2011 moeten de luisteraars van het programma voortaan op vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur afstemmen op middengolfzender Radio 5. Kees Toering, zendercoördinator van Radio 2, heeft deze beslissing definitief genomen. Een groep van fanatieke luisteraars laat het er niet bij zitten: “Eén van de best beluisterde radioprogramma’s niet meer op Radio 2? Dit gaat ons niet gebeuren!”.

Online actievoeren!
Inmiddels zijn fans en luisteraars van het - meer dan goed beluisterde - radioprogramma verschillende acties gestart om zich te verzetten tegen de verhuizing van Adres Onbekend. Lidwien Venselaar is een van de initiatiefnemers van online petitie en website. Zij is de petitie gestart om Adres Onbekend te behouden voor Radio 2, natuurlijk op een primetime uitzendtijd. Er zijn tot nu toe ruim 4200 ondertekenaars van de petitie. Doel is om zeker 5000 handtekeningen op te halen met de petitie. Venselaar: “Ik denk dat wij die 5000 handtekeningen al met al nu wel hebben. Ook via onze site en per post zijn steunbetuigingen binnengekomen. De beslissing van de zendercoördinator heeft erg veel emoties losgemaakt. Zijn motivatie is dat radio 2 moet verjongen. Het rare is dat Adres Onbekend dat de laatste jaren al heeft gedaan. Dit programma is er voor iedereen.”

Luisteraars de pineut
De verhuizing van Adres Onbekend gaat waarschijnlijk veel luisteraars kosten. Radio 5 is te ontvangen op de middengolf en daarmee slechter bereikbaar en voor velen zelfs niet te ontvangen. Door het nieuwe tijdstip, de vrijdagmiddag, zullen veel luisteraars gewoon aan het werk zijn. Naast de slechte bereikbaarheid zullen veel luisteraars domweg geen tijd hebben om naar Adres Onbekend te luistern. Venselaar: “De vele luisteraars zijn nu de pineut; en zonder luisteraars natuurlijk geen succesvolle Adres Onbekend-uitzendingen. We hopen daarom dat komende tijd zoveel mogelijk mensen de petitie nog zullen ondertekenen! En dat de zendercoördinator naar ons wil luisteren natuurlijk!”.
Deel: ' Luisteraars in actie Adres Onbekend hoort op Radio 2 '
Lees ook