( BW)(NY-EMI-MUSIC-PUBLISHING) EMI Music Publishing ondertekent baanbrekende overeenkomst om op te treden als vertegenwoordiger voor de werken van dr. Martin Luther King, Jr.

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Mar 17, 2009--

EMI Music Publishing, de wereldwijd toonaangevende uitgever van populaire muziek, heeft een overeenkomst bereikt om de intellectuele eigendomsrechten te vertegenwoordigen van dr. Martin Luther King, Jr. Dit is vandaag aangekondigd.

Krachtens de voorwaarden van de langlopende, internationale overeenkomst met The King Estate (de nalatenschap) zal EMI Music Publishing de vertegenwoordiger zijn voor de woorden van dr. King in opnamen en muziek. EMI Music Publishing zal ook ervoor moeten zorgen dat het gebruik van de woorden en afbeeldingen van dr. King op internet en in alle digitale media plaatsvindt met de vereiste licenties en goedkeuringen. The King Estate zal samenwerken met EMI Music Publishing om een licentieprogramma uit te werken voor het gebruik van de werken van dr. King op internet en voor gebruik van zijn naam en gelijkenis voor toepassing op het huidige niet-goedgekeurd gebruik.

EMI zal nauw samenwerken met Intellectual Properties Management (IPM), het bedrijf in Atlanta dat het licentieprogramma voor The King Estate beheert. IPM zal de administratie en verwerking van alle aanvragen voor gebruik van de naam, afbeelding, gelijkenis, stemopname (zonder muziek) en publiciteitsrechten blijven verzorgen. Alle aanvragen voor licenties van de werken en afbeelding van dr. King zonder muziek zullen nog steeds door IPM worden verwerkt en verstrekt.

Tot de verbazingwekkende werken van dr. King behoren heel wat toespraken en sermoenen die hebben vormgegeven aan de burgerrechtenbeweging, zoals 'Our God Is Marching On!' (1965), 'I See The Promised Land' (1968) en 'I Have A Dream' (1963).

Dit is de eerste keer dat EMI Music Publishing licentieverstrekking op zich neemt voor intellectuele eigendomsrechten op niet-muzikaal werk, naast de collectie van meer dan 1,3 miljoen hedendaagse en klassiek hits. Tot de catalogus van EMI Music Publishing behoren iconische songs zoals 'New York New York', 'You’ve Got A Friend', 'The James Bond Theme', 'Lady Marmalade', 'Ain’t No Mountain High Enough', 'Always On My Mind', 'Over The Rainbow', 'I Heard It Through The Grapevine' en 'Singin’ In the Rain'. Hedendaagse schrijvers en producers van hits bij het bedrijf zijn onder meer Arctic Monkeys, Beyonc, James Blunt, Alan Jackson, Norah Jones, Alicia Keys, Pink, Usher, Kanye West, Pharrell Williams en Amy Winehouse.

Roger Faxon, voorzitter en CEO van EMI Music Publishing, gaf als commentaar: “Dit is een van de opwindendste en belangrijkste projecten die EMI Music Publishing ooit heeft aangenomen. Het is een grote eer dat wij voor dit project zijn gekozen. Wij hebben het geluk gehad de vertegenwoordigers te zijn voor muziekwerken die behoren tot de belangrijkste en meest invloedrijke ooit gemaakt. Wij hebben eraan bijgedragen dat deze songs bij het publiek zijn gebracht en dat hun auteurs voldoende worden gecompenseerd voor het gebruik ervan.

“Nu heeft men ons aangetrokken om onze kennis - die wij hebben verfijnd om muziekrechten te verdedigen en de markt voor muziek uit te breiden - in te zetten voor de werken van dr. King. Zijn werken zijn de uitdrukking van de man die heeft bijgedragen aan de omvorming van onze samenleving. Zijn woorden zijn tot op de dag van vandaag een inspiratie voor de wereld. Het is nu onze grote verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de woorden van dr. King dezelfde bescherming en hetzelfde recht op betaling hebben als andere auteursrechtelijk beschermde werken. Wij zijn erg trots op het vertrouwen dat de Estate in ons heeft om die verantwoordelijkheid waar te maken.”

Dexter S. King, voorzitter, president en CEO van The King Estate, gaf als commentaar: “The King Estate is erg trots op de nieuwe relatie met EMI Music Publishing. Wij hebben het continu veranderende, internationale, digitale landschap onderzocht. Volgens ons is EMI het best geplaatst om niet-toegestaan gebruik van de woorden van dr. King en IP op internet en in digitale media te bewaken en wettig te maken. Wij verwelkomen de nieuwe alliantie van EMI met IPM, onze beheerder, en wij zijn ervan overtuigd dat beide bedrijven elkaar zullen aanvullen op het vlak van kennis en hulpbronnen. Hierdoor zal The King Estate beter in staat zijn om de fantastische nalatenschap van Martin Luther King, Jr. te bewaren, te vereeuwigen en te beschermen.”

Martin Luther King, Jr. was geboren in Atlanta in de staat Georgia in 1929. Hij werd reeds zeer vroeg in zijn loopbaan als dominee een activist voor de burgerrechten. Hij leidde de Montgomery-busboycot in 1955 en hielp bij de stichting van de Southern Christian Leadership Conference in 1957. Zijn pionierswerk voor rassengelijkheid via burgerlijke ongehoorzaamheid en andere vreedzame middelen culmineerde in de mars op Washington in 1963 waar hij de wereldberoemde toespraak 'I Have a Dream' hield. In 1964 won hij de Nobelprijs voor de vrede voor zijn werk. Toen hij in april 1968 in Memphis in de staat Tennessee werd vermoord, had hij zijn aandacht gericht op de strijd tegen armoede en de beindiging van de oorlog in Vietnam. Hij kreeg de Presidential Medal of Freedom in 1977 en de Congressional Gold Medal in 2004 toegekend.

De woorden van dr. King zijn reeds te horen in een aantal belangrijke muzikale projecten, zoals het album ‘Love Angel Music Baby’ van Gwen Stefani, waarvan miljoenen exemplaren zijn verkocht, en het album ‘Enjoy The Ride’ van de countrygroep Sugarland, dat voor een Grammy is genomineerd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

EMI Music Publishing, New York
Dylan Jones, + 1 212 492 1230
djones@emimusicpub.com
of
IPM/The King Estate
Eric Tidwell, 404-526-8977

Deel: ' EMI Music Publishing representeert auteursrechten Martin Luther King '
Lees ook