Games of Thrones seizoen 7 gefilmd met Nederlandse Drone


OSS, 20170715 -- Tijdens de opnames van de meest gedownloade serie the Games of Thrones is er in IJsland gebruikt gemaakt van de NEO drone, welke geleverd is door het Nederlands bedrijf Acecore Technologies uit Oss.

[Foto Neo drone van Acecore Technologies BV met crew in IJsland] De opnames hebben afgelopen winter plaats gevonden op verschillende locaties in IJsland. Volgens eigenaar en tevens piloot Jorrit Linders waren de weersomstandigheden erg extreem. Temperaturen van -20 graden Celsius en flinke wind maakten de opnames erg uitdagend. Het was voor het eerst dat de Games of Thrones gebruikt maakten van drones in plaats van traditionele helikopters in IJsland.

De kwaliteitseisen van HBO zijn hoog vooral omdat vrijwel alle data moeten worden kunnen nabewerkt met allerlei speciale effecten. Het productieteam van HBO was erg tevreden omdat het drone team altijd klaar stond om door de regisseur ingezet te kunnen worden. Dit in tegenstelling tot dure helicopters waarbij altijd vluchten vooraf gepland moeten worden. Ook kunnen drones dichter op het object vliegen voor zogenaamde close range aerials shots. Het Osse bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van dronesystemen met hoge gewicht capaciteiten en het vliegen in zware weersomstandigheden. Het nieuwe seizoen 7 zal komende maandag  17 juli te zien zijn bij Ziggo.

[Foto Neo drone op de set van Games of Thrones in IJsland]


Fotobijschrift bovenste foto: De Neo drone met vlnr hoofdrolspeler Kit Harington 'John Snow', piloot Jorrit Linders en cameraman

Fotobijschrift onderste foto: Neo drone op de set van Games of Thrones in IJsland


Deel: ' Games of Thrones seizoen 7 gefilmd met Nederlandse Drone '




Lees ook