Mundu krijgt landelijke aandacht door Kredietunies


Mundu in Radar Xtra op NPO1 om 20.30 28-12-2015

GRONINGEN, 20151228 -- Het Groningse digital signage bedrijf Mundu geniet landelijke media aandacht, dankzij haar optreden op maandag 28 december in een speciale uitzending van RADAR Xtra over banken en kredietunies. Na per direct te zijn afgewezen door meerdere banken, zijn ondernemers Mike Campbell, Thijs Rotman en Mike Kolker binnen een maand gefinancierd door de Kredietunie Groningen. Het blijkt veel meer dan een geldlening.

Kredietunies schieten als paddenstoelen uit de grond. Het is een nieuw fenomeen, met de potentie om het MKB de zo gewilde duw in de rug te geven in de lastige financieringsmarkt. Mundu is daar een goed voorbeeld van. Het jonge bedrijf uit Groningen is als eerste gefinancierd.

Voordat de Kredietunie in beeld kwam, was het een heel ander verhaal. Mike Kolker legt uit: “Wij zijn 6 dagen per week hard bezig geweest om onze plannen en ambities om te zetten in een business plan. Soms tot diep in de nacht. Dan is het bijna ironisch dat je door 3 banken naar huis wordt gestuurd. Zonder het plan ook maar te hebben gelezen”.

De Kredietunie Groningen denkt daar anders over. Na het inzien van het plan, een serieus vragenvuur en een sluitende begroting, stond het gevraagde bedrag binnen een maand op de rekening van Mundu. Dit biedt de digital signage specialist een unieke kijk binnen de gelederen. Thijs Rotman is enthousiast: “De Kredietunie bestaat uit ondernemers en bestuurders, die daar allemaal zitten als vrijwilliger. Er is geen winstdoelstelling. Er is coaching en je zit in een waardevol netwerk. We zien ook wat er gebeurt, want we zijn lid. We hebben stemrecht en we delen mee. Dit is zonder twijfel de beste uitkomst voor het MKB”.

“Je wordt serieus genomen”, vervolgt Mike Campbell. “Door de financiering zijn we in korte tijd gegroeid van 3 naar 7 medewerkers. We zetten volledig in op de levering en het commercieel exploiteren van LED schermen, videowalls en narrowcasting. We hebben goede ideeën, nieuwe concepten en we zitten inmiddels bij de grote jongens aan tafel”. Mundu gaat de groei verdubbelen in 2016.

Het bedrijf staat centraal in het tweede deel van Radar Xtra. Het populaire programma gaat in op de belemmering van banken, de opkomst van Kredietunies en wat dit betekent voor ondernemers. De uitzending is maandagavond 28 december om 20.30 uur op NPO 1.


Deel: ' Mundu krijgt landelijke aandacht door Kredietunies '
Lees ook