Boekpresentatie visagieboek van Marlou Reijnders


MAASTRICHT, 20130513 -- Donderdag 16 mei 2013 verschijnt het visagieboek Visagie by Marlou, het praktische en sfeervolle boek van Marlou Reijnders waarmee de lezer de basis van visagie zelf onder de knie kan krijgen. Het boek wordt uitgegeven door Boekenplan uit Maastricht. De boekpresentatie vindt 16 mei 2013 plaats om 19:30 uur in boekhandel Selexyz Dominicanen te Maastricht. Reijnders is een begrip in de Nederlandse visagiewereld, onder meer door werkzaamheden bij Nederlandse tv- en filmproducties, haar voormalige tv-programma Total Restyle en haar eigen visagieopleiding in Maastricht.

Maastrichtse mode-ondernemer Angèle Lacroix zal de presentatie leiden, twee modellen en een visagist geven een demonstratie over visagie en Marlou Reijnders zal haar boek met plezier signeren.

“Het plaatje moet kloppen.” Zo kan de essentie van Marlou Reijnders haar gedachte achter en gevoel voor visagie treffend worden samengevat. Het is een overtuiging die zij heeft meegekregen van haar ouders, typisch mensen met gevoel voor stijl en klasse. En ook een overtuiging die ze als professioneel visagiste met toewijding wil overbrengen aan de lezers van haar boek. Visagie is weliswaar een vak apart, maar iedereen kan het leren. Marlou helpt daar graag bij middels het toelichten van de basis van het vak aangevuld met handige tips voor gemakkelijk dagelijks gebruik, ingekleurd door Marlou’s persoonlijke ervaringen. Het gaat erom de juiste gezichtskenmerken te accentueren en andere aspecten van het gezicht te camoufleren om het gewenste effect te bereiken en zo te zorgen voor een balans tussen innerlijk en uiterlijk. Visagie heeft immers ook alles te maken met emotie.

Over Marlou Reijnders
In de Nederlandse wereld van visagie en styling is Marlou Reijnders een begrip. Ze werkt al jarenlang met topfotografen, doet metamorfoses voor bekende en onbekende Nederlanders, is betrokken bij tv-series zoals Blootgewoon van de KRO, verzorgt de visagie bij grote tv-shows en videoclips en werd gevraagd voor de spetterende openingsshow van H&M in Maastricht. Daarnaast kan ze bogen op een ruime ervaring in de Nederlandse filmwereld en had ze haar eigen tv-programma Total Restyle bij TV Limburg. Een tiental jaren geleden is ze begonnen met de Professionele Visagie Opleiding Maastricht.

Meer informatie


Deel: ' Boekpresentatie visagieboek van Marlou Reijnders '
Lees ook