Buik blij, jij blij: eindelijk van je buikpijn af


In 5 stappen van je buikpijn af met de S.M.I.L.E.-methode. Buik blij, jij blij!

Katwijk, 20170523 -- Naar schatting een op de vijf mensen heeft last van aanhoudende darmklachten en buikpijn. Vaak wordt de oorzaak niet gevonden. Diëtist en buikpijnexpert Sigrid van der Marel zet met haar eerste boek 'Buik blij, jij blij, in 5 stappen van je buikpijn af' alle kennis op een rij. Met haar aanpak komen veel mensen van hun klachten af.

In haar diëtistenpraktijk heeft Sigrid al honderden mensen begeleid met buikpijnklachten. Zelf heeft ze van kinds af aan last van buikpijn, darmkrampen, winderigheid en obstipatie door een zogenoemde prikkelbare of spastische darm. Na diverse opleidingen zoals Voeding & Diëtetiek, orthomoleculaire therapie en de internationale FODMAP-cursus voor diëtisten, is ze erachter gekomen waarvoor ze gevoelig is en waarom. Sindsdien is ze klachtenvrij.

In 5 stappen van je buikpijn af met de S.M.I.L.E.-methode‘In mijn praktijk spreek ik erg vaak vrouwen die al allerlei artsen hebben bezocht en vervelende onderzoeken doorstaan’, zegt Sigrid van der Marel. ‘De meeste kan ik helpen! Dat doe ik door uitgebreid te kijken naar de persoonlijke geschiedenis, allerlei mogelijke oorzaken en de juiste voeding. Voeding is natuurlijk heel belangrijk, zowel bij het verergeren als verminderen van buikpijn en darmklachten. Maar ik kijk óók naar ontspanning, supplementen, lichaamsbeweging en zelfs je houding op de wc.

Sigrid van der Marel beschrijft in haar boek de S.M.I.L.E.-methode, een 5-stappenplan dat alle oorzaken en oplossingen van buikpijn bekijkt: stress, medicijnen en supplementen, het immuunsysteem, leefstijl en eliminatie-diëten. Door te werken aan de meest waarschijnlijke oorzaken en triggers uit voeding stapsgewijs weg te laten, is de kans groot dat de oorzaak van de klachten wordt gevonden. Zo kan buikpijn verdwijnen. Het kleurrijke boek bevat 176 bladzijden en bevat naast het stappenplan een aantal aansprekende interviews en een gratis online werkboek.

 ‘Dit boek biedt een groot aantal tips en adviezen om verbetering van buikklachten te bereiken. Het biedt gelukkig ook ruimte voor twijfel en moedigt aan tot kritisch nadenken.’
Prof. dr. André J.P.M. Smout, maag-darm-leverarts

Buik blij, jij blij
In 5 stappen van je buikpijn af met de unieke SMILE-methode

www.vanjebuikpijnaf.nl

Sigrid van der Marel-Sluijter
Uitgeverij BigBusinessPublishers

isbn: 9789491757488, 176 blz full colour, € 22,50
Ook verkrijgbaar als e-book, isbn 9789491757501 € 12,50


Deel: ' In 5 stappen van je buikpijn af met de S.M.I.L.E.-methode '
Lees ook