Nieuw Snor-boek: Pocket Vogelboek


Utrecht, 20170510 -- De huismus, de koolmees en de spreeuw zijn heel gewoon. Zo gewoon dat je niet meer goed kijkt, omdat je al denkt te weten hoe huis-tuin-keukenvogels eruit zien. Maar als je de rust neemt ze goed te bestuderen, zie je dat ze mooier zijn dan je denkt. Het Pocket Vogelboek, dat 10 mei verschijnt, helpt je de schoonheid van de gewone vogeltjes te zien.

Nieuw Snor-boek: Pocket VogelboekOntroering
Vogels kunnen ontroeren, verbazen en je even uit je dagelijkse gedachtestroom halen. Daarvoor hoef je niet voor dag en dauw in een bijzonder weideveld te liggen Je zintuigen openzetten en om je heen kijken is een mooi begin om de schoonheid te zien van de huismus of de pimpelmees. Het prachtige Pocket Vogelboek doet de rest. Vanaf 10 mei ligt het boek in de winkel.

Bladeren
Het Pocket Vogelboek is na Pocket Herbarium en Pocket Insectenboek het derde boek uit de pocketserie van Uitgeverij Snor. Dit boekje helpt je de tijd te nemen om de vogeltjes aandachtig te bestuderen. Om door te bladeren op je balkon, mee te nemen naar het terras, of te lezen in het park. Want de leukste vogels leven gewoon bij je in de buurt. Saaie huismussen worden avontuurlijke vogels en samendrommende kauwen blijken stuk voor stuk eigenzinnige types als je ze wat langer bekijkt.

Tekenlessen
De inspirerende illustraties van Maartje van den Noort wijzen je op details en de leuke vogeltyperingen van Gerard Janssen helpen je vogels te karakteriseren.

Daarnaast bevat het boek korte tekenlessen voor het natekenen van die ene vogel die je zojuist had gespot. De handige notitiebladzijdes bieden ruimte om je bevindingen direct op te schrijven. Een vogel ga je zien als je ‘m doorhebt, en met het Pocket Vogelboek vliegt er nooit meer eentje zomaar aan je neus voorbij.

Over de makers
Gerard Janssen werkt als freelancejournalist en schrijft voornamelijk voor Uitgeverij Snor, Vrij Nederland en Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Diverse titels die hij eerder voor Snor schreef, zijn inmiddels vertaald in het Frans, Duits, Engels, Fins en binnenkort Chinees en Russisch.

Illustrator Maartje van den Noort staat bekend om haar illustraties van vogels, bloemen en planten. Zo maakte ze eerder ook de illustraties voor het Pocket Herbarium en Pocket Insectenboek.

Titelinformatie
Titel:
Pocket Vogelboek
Auteur:
Gerard Janssen
Illustraties:
Maartje van den Noort
Vormgeving: En Publique en Studio 100%
ISBN: 978-94-6314-031-7
Aantal pagina’s
: 122
Formaat
: 122 x 155 mm
Prijs
: €14,99
Verschijnt
: 10 mei 2017


Deel: ' Nieuw Snor-boek Pocket Vogelboek '
Lees ook