Nieuw Snor-boek: Snap! Fotograferen met je smartphone


UTRECHT, 20171002 -- Met je smartphone kun je bijna net zulke mooie foto’s maken als met een spiegelreflexcamera. Als je maar weet hoe. Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl deelt in haar nieuwste boek ‘Snap! Fotograferen met je smartphone’ haar beste tips en tricks en laat zien hoe je met je smartphone fantastische foto’s kunt maken. Het boek verschijnt op 5 oktober bij Uitgeverij Snor.

Nieuw Snor-boek: Snap! Fotograferen met je smartphoneVerbazingwekkend
Voor dit boek fotografeerde Wijnen ruim een half jaar lang praktisch alleen met de camera in haar smartphone. Dat bleek een behoorlijke uitdaging te zijn. Maar er bleek ook veel meer mogelijk dan ze in instantie dacht. Camera’s in smartphones zijn tegenwoordig verbazingwekkend goed. Fotograferen met je smartphone kent een aantal unieke mogelijkheden en beperkingen die voor fotograferen met andere camera’s niet gelden. Het is een kunst om, rekening houdend met die mogelijkheden en beperkingen, optimaal gebruik te maken van de camera in je smartphone. “Het is een beetje als: ‘when life gives you lemons, make lemonade”, stelt Wijnen in het voorwoord van Snap! “Of in dit geval: ‘als er toch een camera in je smartphone zit, zorg dan dat je er kick-ass foto’s mee maakt.”

In dit boek geeft Wijnen de beste tips en tricks over het fotograferen met je smartphone, daarnaast staat het boek bomvol tips voor onder andere de camera-instellingen bij een smartphone, lichtval, composities, selfies en creatieve trucjes. Het boek eindigt met tips over apps en voor fotobewerking en hoe je jouw eigen stijl kunt ontwikkelen en je je social media account kunt professionaliseren, wanneer je dat wilt.

Toegankelijk
Foto’s en tekst van ‘Snap!’ zijn van Anki Wijnen, één van de grootste interieur/lifestylebloggers van Nederland. In 2015 kwam haar eerste boek ‘Shoot! Fotograferen met je hart’ uit, waarin ze op een toegankelijke manier uitlegt hoe je je spiegelreflexcamera kunt gebruiken. Van dit boek werden in no time ruim 10.000 exemplaren verkocht en het boek verscheen in het Frans, net als Snap! dat in het voorjaar in Frankrijk uitgebracht wordt. De vormgeving van het boek is van Casper Boot, ook van Zilverblauw.

Over de auteur
Anki Wijnen deelt sinds 2010 foto’s uit haar dagelijks leven op haar blog Zilverblauw, die in 2014 zowel de publieks- als vakprijs van de Dutch Mom Blog Awards won in de categorie interieur en lifestyle. Samen met partner Casper Boot runt ze ontwerpbureau Zilverblauw. Hun werk werd onder andere gepubliceerd in 101 Woonideeën, VT Wonen en IKEA Family Live.

Titelinformatie
Titel: Snap! Fotograferen met je smartphone
Auteur: Anki Wijnen (Zilverblauw)
Fotografie: Anki Wijnen (Zilverblauw)
Design: Ontwerpbureau Zilverblauw
Formaat: 170 x 240
Bindwijze: Softcover met linnen folie, zilverfolie op omslag
Aantal pagina’s: 144
Prijs: €16,99
ISBN: 978-94-6314-028-7


Deel: ' Nieuw Snor-boek Snap! Fotograferen met je smartphone '
Lees ook