Scenarioschrijfster Kitania Kavey zoekt erkenning in Nederland


Nederlands scenario over kinderhandel werd finalist in het Beverly Hills Film Festival

ALKMAAR, NEW YORK, 20150720 -- Het is tot nu toe een goed jaar geweest voor scenarioschrijfster Kitania Kavey, een Amerikaanse vrouw die sinds 2007 in Alkmaar woont. Sinds januari van dit jaar werkt ze samen met Story Giant Films, gevestigd in New York. Afgelopen april was ze finalist in de scenarioschrijverswedstrijd van het 15e jaarlijkse Beverly Hills Film Festival met haar script "Unaccompanied Minor", een verhaal over kinderhandel via luchtvaartmaatschappijen. Kavey probeert nu ook in Nederland aandacht voor dit probleem te krijgen.

[Portret scenarioschrijfster Kitania Kavey] Het verhaal is geïnspireerd op waargebeurde feiten. Het gaat over een Nederlandse man die per toeval een pedofiel netwerk ontdekt dat opereert via een grote Europese luchthaven. Nadat zijn pogingen om hulp te krijgen van de autoriteiten falen neemt hij het op zich om zelf de slachtoffers van deze kinderhandel te redden.

“Nadat mijn vriend zich bewust werd van de kinderhandel die plaats vond op de luchthaven waar hij werkt had hij nare ervaringen", vertelt Kitania. "Hij probeerde hulp te zoeken, besprak het overal en met iedereen waar hij maar kon maar niemand kon of wilde iets doen. Sommigen geloofden hem niet of zeiden dat het niet belangrijk was omdat het toch maar om een paar kinderen ging. Anderen bedreigden hem om het stil te houden."

"Ik kan niet eens zijn naam zeggen, noch de naam van het vliegveld waar dit plaatsvond. Je zou denken dat zoiets hier niet zou kunnen gebeuren, maar toch is dat wel zo. Mijn vriend vroeg om mijn hulp, dus ik deed waar ik het beste in ben: ik heb een script gemaakt van zijn verhaal. Nederland is een klein land, maar het verhaal van mijn vriend is internationaal van belang. Dat blijkt wel uit het feit dat dit script officieel is geselecteerd voor de finale van het Beverly Hills Film Festival.”

Recentelijk heeft Kavey een Gold Award gewonnen in de 2015 International Independent Film Awards voor haar korte animatiescript Spirit Dance - een verhaal over een gehandicapt meisje, gedeeltelijk gebaseerd op Kavey's eigen leven. Ze is trots dat ze als Creative Director de Europese tak van Story Giant Films mag vertegenwoordigen. Ze hoopt dat ze haar werk voort kan zetten, verhalen schrijven, en zo een verbinding kan creëren tussen Nederland, New York en Hollywood. En dat uiteindelijk een producer gevonden wordt om het scenario van Unaccompanied Minor te verfilmen om deze kinderhandel aan de kaak te stellen.
Deel: ' Scenarioschrijfster Kitania Kavey zoekt erkenning in Nederland '
Lees ook