Vlakglas Recycling Nederland winnaar 2015 in glasrecyclingbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

GOUDA, 20150916 -- Vlakglas Recycling Nederland is uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de glasrecyclingbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming met een zeer sterke positionering en dito reputatie. ‘Vlakglas Recycling wordt als een van de leidende recyclingbedrijven in de branche gezien en weet haar grote kennis van glasrecycling uitstekend te paren aan een klant- en servicegerichte aanpak, met een hoge klanttevredenheid als resultaat.’

Stichting Vlakglas Recycling Nederland (2002) is specialist in de glasrecycling en zamelt vlakglasafval in om het vervolgens te laten recyclen. Vlakglas wordt in de woning- en utiliteitsbouw gebruikt: denk aan ruiten van dubbelglas, spiegels en interieurbeglazing. Voor de recycling heeft de stichting contracten met landelijk opererende afvalbedrijven, transportbedrijven en internationale vlakglas-recyclebedrijven en wordt er samengewerkt met ruim driehonderd inzamelpunten, die meestal gevestigd zijn bij glasbedrijven en milieuparken. Tevens coördineert zij de heffing van de verwijderingsbijdrage op isolatieglas, waarmee het Nederlandse systeem van vlakglasinzameling wordt gefinancierd.

Vlakglas Recycling valt bij de Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut op door de uitstekende reputatie die zij in de branche heeft. ‘In een markt die continu in beweging is, weet zij door haar vooruitstrevende instelling uitstekend te anticiperen op de nieuwste ontwikkelingen en is zij haar concurrenten vaak een slag voor.’

Gestructureerd inzamelen en recyclen

De jury prijst met name haar missie om op gestructureerde wijze zoveel mogelijk vlakglas in te zamelen en te recyclen. In 2014 is er in Nederland circa 70.000 ton vlakglas gerecycled, waarmee zo’n 2,5 miljoen ton CO2is bespaard. Vlakglas Recycling biedt hiervoor onder meer een breed assortiment aan glascontainers, hetzij tijdelijk (voor een sloop- of renovatieproject), hetzij op huurbasis op een meer permanente basis. ‘Sinds enige tijd werkt men nauw samen met Van Gansewinkel Transport, een gerenommeerd afvalverwerkingsbedrijf dat de logistiek en het transport van de vlakglascontainers verzorgt. De feitelijke verwerking van het glas vindt uiteindelijk plaats in twee streng geselecteerde recyclebedrijven in België. Ook verzorgt Vlakglas Recycling cursussen voor bedrijven die zich aanmelden als glasafvalinzamelpunt’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Van het ingeleverde vlakglasafval wordt nieuw glas gemaakt. Schoon vlakglas is 100 procent herbruikbaar. De gescheiden inzameling en recycling hiervan sluit prima aan bij een circulaire economie. Ook in de uitvoering van haar kernactiviteit neemt de stichting duidelijk verantwoordelijkheid voor het milieu en de sociale context. Zo heeft zij in 2011 de Lean & Green Award ontvangen, een gerenommeerde milieuprijs, en in 2013 de Lean & Green Star. Vlakglas Recycling gebruikt ook steeds vaker schepen voor het transport van glasafval, of vrachtwagens met meer laadcapaciteit en dus minder CO2per kilo glas. De Nominatiecommissie ziet in Vlakglas Recycling Nederland dan ook een terechte branchewinnaar.

Meer informatie: https://www.vlakglasrecycling.nl/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. 


Deel: ' Vlakglas Recycling Nederland winnaar 2015 in glasrecyclingbranche '
Lees ook