Lancering Snor-boek `Zelfgeoogst' over moestuinierkistjesmethode


AMSTERDAM, 20100324 -- Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek `Zelfgeoogst' over revolutionair moestuinieren in kistjes, geeft Snor in samenwerking met de Kookboekhandel Amsterdam zaterdag 27 maart 2010 van 16.00 uur tot 18.00 uur een lenteborrel bij de Kookboekhandel, Haarlemmerdijk 133 in Amsterdam. De etalage staat vol met voorbeeldkistjes met groenten erin en auteur Marian Flint serveert hapjes uit het boek. Auteurs en vormgevers zijn aanwezig en beschikbaar voor eventuele interviews.

Revolutionaire moestuinkistjes-methode
Groenten uit eigen tuin zijn duizend keer lekkerder dan die uit de winkel. Maar, hoe verbouw je je eigen groenten als je een klein balkon hebt of een achtertuin die niet groter is dan een postzegel? Met de revolutionaire moestuinkistjes-methode heb je niet veel ruimte nodig. Een paar kistjes stapel je trapsgewijs op elkaar. Je verdeelt ieder kistje in vieren en plant in ieder hoekje van de kist een paar zaden. Laat planten opklimmen tegen een frame, beetje water en mest erbij en klaar is je moestuin. `Zelfgeoogst' behandelt de moestuinkistjes-methode plus de meest makkelijke groenten voor in je tuin, met handige stappenplannen en tips. Afgewisseld met recepten van Marian Flint om je eigen oogst in de keuken te verwerken.

Moestuintrend
Het boek Zelfgeoogst speelt in op de moestuintrend. De Verenigde Staten en Engeland lopen hierin voorop. Vorig jaar werd er voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog in Engeland meer zaaizaad verkocht van groenten en kruiden dan van bloemen. Maar ook de Nederlanders hebben het moestuinieren ontdekt. 20 Procent van de Nederlanders zou wel een volkstuintje willen hebben, zo blijkt uit onderzoek. En in de Randstad zijn de wachtlijsten voor een volkstuin eindeloos. Vooral gezinnen met kinderen hebben belangstelling voor het moestuinieren.

Gelukshormonen
Moestuinieren is niet alleen maar leuk, het is ook gezond. Neurowetenschapper Christopher Lowry ontdekte dat wroeten in humusrijke aarde ervoor zorgt dat ons immuunsysteem gelukshormonen aanmaakt. Bovendien gaan zelfs notoire groente-haters tomaten eten als ze die in eigen tuin kunnen plukken. En wat is er leerzamer dan een stokboon om een stok te zien slingeren?

Over de makers
Styling director Marian Flint maakt culinaire producties voor o.a. Living, ELLE Eten en Allerhande. Ze is mede-oprichter van Deliciouslabel, dat inspirerende en stijlvolle food-foto's maakt voor magazines.
Studio Boot is een toonaangevende ontwerpstudio uit Den Bosch die eerder voor Snor de omslag van de `Soepkalender' maakte en de vormgeving van `Fred en Wilma in de Vinexwijk' voor rekening nam. Beide boeken wonnen prijzen voor hun mooie vormgeving. Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij uit Utrecht. In drie jaar tijd hebben zij hun fonds uitgebreid tot inmiddels 16 boeken. Uitgeverij Snor staat erom bekend stoffige onderwerpen op een frisse en aanstekelijke manier te behandelen.

Zelfgeoogst!
Zelfgeoogst!
Flint, M.


Titel: Zelfgeoogst
Ondertitel: Supermakkelijk moestuinieren en superlekker koken
Auteur: Marian Flint, Annemarieke Piers en Claudette Halkes
Fotografie: Anna de Leeuw
Vormgeving en illustraties: Studio Boot
ISBN: 978-90-799-61-092
NUR: 423
Aantal pagina's: 120
Formaat: 185 x 232 mm
Prijs: 14,95

Zie ook: Nieuw Snor-boek `Zelfgeoogst' maakt moestuinieren makkelijk


Deel: ' Lancering Snor-boek `Zelfgeoogst' over moestuinierkistjesmethode '
Lees ook