Kingspan Insulation BV winnaar 2015 in isolatiematerialenbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20150907 -- Kingspan Insulation BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de isolatiematerialenbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering en een excellente reputatie. ‘Kingspan Insulation weet uitstekend te anticiperen op nieuwe trends en is haar concurrenten vaak een slag voor.’

Kingspan Insulation (2002) produceert en verkoopt een uitgebreid assortiment van hoogwaardig hardschuim isolatiemateriaal voor de woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen in heel Europa. De isolatieplaten van Kingspan – met de eigen merken Kooltherm en Therma – leveren het hoogste rendement per vierkante meter. Daarnaast biedt het bedrijf service en ondersteuning bij vragen over isolatie, energielabels en allerlei technische berekeningen. Kingspan Insulation BV is gevestigd in Winterswijk en Tiel. Het telt circa 225 medewerkers en is onderdeel van het (beursgenoteerde) Ierse bedrijf Kingspan, dat tal van vestigingen over de hele wereld heeft.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Kingspan een stabiele, vooruitstrevende onderneming die haar grote kennis van isolatie uitstekend weet te combineren met een klant- en service­gerichte aanpak, waardoor zij hoog scoort op klanttevredenheid. 

Hogere isolatiewaarden
De jury prijst met name haar continue aandacht voor innovatie. Kingspan Insulation is structureel bezig om – onder meer door frequent contact met eindgebruikers – haar producten steeds verder te verbeteren en almaar hogere isolatiewaarden te bereiken, bij een gelijkblijvende dikte van de isolatieplaten. ‘De oprichters zijn als familie nog steeds actief betrokken in de onderneming en de huidige CEO – ook een familielid – draagt zijn passie en ambitie elke dag opnieuw uit naar de rest van het bedrijf. Een familiebedrijf, deels beursgenoteerd, gericht op continue groei en versterking van haar positie in de markt; dat maakt van Kingspan Insulation een echte winnaar’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Architecten werken graag met de hoogwaardige materialen van Kingspan en haar producten worden toegepast in tal van spraakmakende projecten als de Markthal in Rotterdam, het Rijksmuseum en de Ziggo Dome. De economische crisis heeft het bedrijf nauwelijks geraakt en de groeiende aandacht voor energie-efficiency in de bouwwereld zorgt voor een stijgende vraag.

Meer informatie: https://www.kingspaninsulation.nl/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

 De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. 


Deel: ' Kingspan Insulation BV winnaar 2015 in isolatiematerialenbranche '
Lees ook