Marjan Minnesma onthult ‘het verhaal’ achter de klimaatzaak


Frontvrouw klimaatzaak beantwoordt vragen op bijeenkomst Nederland CO2 Neutraal

DRIEBERGEN, 20150820 -- Marjan Minnesma, jarenlang de nummer 1 in de Trouw Duurzame 100 én frontvrouw in de klimaatzaak die wereldnieuws werd, is spreekster tijdens het event van stichting Nederland CO2 Neutraal. Op 24 juni 2015 was het internationaal nieuws toen de Nederlandse rechter uitsprak dat de Nederlandse overheid een beter klimaatbeleid moet voeren. Tijdens het event onthult Minnesma 'het verhaal' achter de internationaal gepubliceerde klimaatzaak. Het is de eerste keer dat Marjan Minnesma in het openbaar vertelt over de klimaatzaak en vragen beantwoordt. Op vrijdag 18 september 2015 vindt het event in Driebergen plaats.

Marjan Minnesma
Marjan is directeur van de Stichting Urgenda en al jarenlang de nummer 1 in de Trouw Duurzame 100, de lijst met de meest duurzame Nederlanders. Op 24 juni 2015 werden Marjan Minnesma en haar werk wereldnieuws toen de Nederlandse rechter uitsprak dat de Nederlandse overheid een beter klimaatbeleid moet voeren. Tijdens de bijeenkomst van 18 september 2015 deelt Marjan Minnesma haar verhaal over de klimaatzaak die de stichting Urgenda van de Nederlandse overheid heeft gewonnen. Urgenda wil Nederland sneller duurzaam maken, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Het wordt de eerste keer dat Marjan Minnesma in het openbaar vertelt over de klimaatzaak en vragen gaat beantwoorden.

Stichting Nederland CO2 Neutraal
Stichting Nederland CO2 Neutraal heeft als doel om CO2-reductie op de agenda te krijgen bij zo veel mogelijk bedrijven. Martin Vos (voorzitter van Stichting Nederland CO2 Neutraal) legt uit: ''We willen graag dat CO2-reductie uit het stoffige imago komt, omdat het ook heel leuk kan zijn! Zo kiezen ze voor een mooie theaterzaal in plaats van een saai vergadercentrum en kunnen deelnemers altijd rekenen op verrassingen.''

Bijna honderd mkb- en corporate bedrijven hebben zich aangesloten bij de stichting. Vier maal per jaar kunnen ze zich laten inspireren tijdens een van de events om nog harder aan de slag te gaan om CO2-uitstoot te reduceren. Bedrijven nemen er ook aan deel om hiermee te voldoen aan belangrijke eisen van de CO2-prestatieladder. Om de drempel voor CO2-reductie te verlagen is de eerste deelname aan het event kosteloos.

Stichting Nederland CO2 Neutraal:
Stichting met als doel elk bedrijf de kans te geven om kennis te maken met de onderwerpen duurzaamheid en CO2-reductie. Meer informatie: www.nlco2neutraal.nl.

Event Stichting Nederland CO2 Neutraal met Marjan Minnesma
Event van Stichting Nederland CO2 Neutraal dat plaatsvindt op vrijdag 18 september 2015 om 13.30 uur. De locatie hiervan is Landgoed de Horst te Driebergen. Eerste deelname aan het event is gratis.

Meer informatie: https://nlco2neutraal.nl/gratis-deelnemen/


Deel: ' Marjan Minnesma onthult ‘het verhaal’ achter de klimaatzaak '
Lees ook