Acacia Water winnaar 2016 in Waterbeheerbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160825 -- Acacia Water BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Waterbeheerbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. ‘Acacia Water BV weet zijn uitgebreide kennis van waterbeheer te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een topbedrijf met een mooie toekomst!’

Met duurzame en praktische oplossingen werkt Acacia Water aan de beschikbaarheid van schoon en veilig water over de hele wereld. Voorbeelden van projecten zijn het ondergronds opslaan van zoet water in Noord-Nederland en Bangladesh, het karteren van oplossingsmogelijkheden in Kenia en Ethiopië en opzetten van een grondwatermeetnet in verschillende gemeenten in Nederland.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Acacia Water een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Acacia Water, want men is continu bezig zijn diensten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de klant.’

Wereldspeler

Elk mens heeft recht op goed drinkwater. Vanuit deze gedachte heeft Acacia Water zich ontwikkeld tot een gespecialiseerd adviesbureau dat zowel nationaal als mondiaal een vooraanstaande rol speelt op het gebied van grondwater. ‘Hoewel circa 97% van al het drinkbare water in de wereld zich in de bodem bevindt, is er behalve Acacia geen adviesbureau dat zich hierin specialiseert. Vandaar dat Acacia met zijn bescheiden omvang toch een wereldspeler mag heten, werkzaam in diverse werelddelen met vooral Afrika als grootste werkterrein’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Het bedrijf werkt in vele landen het liefst direct met de lokale instanties. Zwaan: ‘Als geen ander weet het de echte problematiek te duiden en met relevante langetermijnoplossingen te komen. Ter onderbouwing van zijn aanbevelingen brengt Acacia complete geografische gebieden tot in detail in kaart wat betreft alles wat met water, droogte en begroeiing te maken heeft. Zo kan het de lokale autoriteiten tonen welke problematieken er spelen en wat men ter verbetering kan doen. Door inzicht te verschaffen in patronen en veranderingen in de waterhuishouding, maakt Acacia maatregelen mogelijk die de beschikbaarheid van schoon water dichterbij brengen – zonder de verspilling en kortetermijnvisie die grote projecten vaak kenmerken.’

Acacia Water BV, opgericht in 2007, is gevestigd in Gouda. Het heeft 21 medewerkers en is nationaal en internationaal actief. De onderneming groeit jaarlijks gestaag. De vraag in de markt is groter dan zij aankan, echter de kwaliteit staat voorop. ‘Een uniek ingenieurs- en adviesbureau met grote mondiale impact. De waterproblematiek staat nog maar aan het begin van grote ontwikkelingen. Acacia wordt hierbij erkend en herkend als Nederlandse kennisdrager en een van de grootste specialisten. Terecht de branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.acaciawater.com

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Acacia Water winnaar 2016 in Waterbeheerbranche '
Lees ook