Preventie seksueel misbruik: meer aandacht voor jongens en mannen


Driebergen-Rijsenburg, 20151023 -- Het nieuwste Augeo magazine over voorkomen van seksueel misbruik vraagt focus op de rol van jongens en mannen bij seksueel misbruik. Anders omgaan met jongens en mannen lijkt een succesvolle preventiemethode naast bestaande weerbaarheidsprogramma’s.

Werken aan preventie via mannen en jongens is noodzakelijk omdat 90% van de plegers van seksueel misbruik man is waarvan zeker een derde jonger is dan 18 jaar. Bovendien is 70% van de jonge plegers zelf slachtoffer geweest van seksueel misbruik.

Het magazine geeft achtergronden, interviews en tips over dit belangrijke thema. Het magazine geeft ook aan hoe deze preventieaanpak vorm te geven en welke programma’s er op dit gebied al bestaan. O.a. Speciaal VN-Vertegenwoordiger inzake Geweld tegen Kinderen (SRSG) Marta Santos Pais, Iva Bicanic, initiatiefnemer van het Centrum Seksueel Geweld (CSG) en Martin Finkel, professor kindergeneeskunde aan de Rowan University, komen aan het woord.

Augeo magazine is een uitgave van Augeo, een stichting die zich inzet voor deskundigheidsbevordering rond veiligheid van kinderen. The International Society for the Prevention of Child Abuse and Neglect (ISPCAN) treedt deze keer op als gasthoofdredacteur. Beide organisaties hebben als doel de aanpak van kindermishandeling te delen met zoveel mogelijk professionals. Deze digitale uitgave is zowel in het Nederlands als in het Engels verschenen.


Deel: ' Preventie seksueel misbruik meer aandacht voor jongens en mannen '
Lees ook