Klaas Wilting en Audasity presenteren tijdens ILM congres

ALMERE, 20060510 -- De heer Wilting (voormalig Hoofd Voorlichting regiokorps Amsterdam-Amstelland) zal tijdens het ILM congres op 24 mei in het Figi Hotel in Zeist praktijkvoorbeelden presenteren over beveiliging van informatie en gevolgen van een slecht beleid.


Audasity vroeg de heer Wilting om een presentatie te geven vanwege zijn praktische benadering en helderheid in communiceren; een voorbeeld dat de business consultants uit Almere graag geven. Met zijn jarenlange ervaring met omgaan met vertrouwelijke informatie is Wilting in staat om een realistisch beeld te geven van gevaren en mogelijkheden van (witteboorden)criminaliteit. Het blijkt immers dat bedrijven onbewust zijn van de gevaren en daardoor flink in de problemen kunnen komen. Werknemers zijn zich van geen kwaad bewust maar krijgen toch te maken met vervelende praktijken en consequenties.

De essentie van informatiebeveiliging ligt in de naleving van de gestelde afspraken en regels. Zo wordt bijvoorbeeld bij de politie de leidinggevende aangesproken als een medewerker een fout heeft begaan. Ook het bedrijfsleven wordt in toenemende mate blootgesteld aan zaken waar men zich nooit bewust van is geweest en dus ook geen beleid op gemaakt heeft. De noodzaak om informatie goed te beveiligen tegen "lekken" neemt onder andere toe door de groei in mogelijkheden binnen ICT.

Het ILM congres heeft als doel om mogelijkheden en ervaringen te delen rondom het management van de levenscyclus van informatie. Onderwerpen van gesprek zullen zijn: hoe bepaalt u of en hoe lang informatie bewaard moet worden? Wie hebben er toegang tot informatie en wat kunt u doen aan het voorkomen van misbruik?

Audasity heeft een ILM Scan ontwikkeld waarmee het bedrijf in staat is om de positie van bedrijven te bepalen ten opzichte van ILM en betreffende wetgevingen. Met de GAP analyse wordt onder andere gekeken naar de compliancy met SOX.

In zijn tijd als hoofd voorlichting was Wilting verantwoordelijk voor interne en externe communicatie. Na zijn afscheid van de politie heeft Wilting zich verder toegelegd in communicatie en media trainingen.

Voor meer informatie over Audasity of het ILM Congres en gratis toegangskaarten neemt u contact op met Audasity.

Olaf Friedrichs - Managing Director Audasity
036-880 8800
ofriedrichs@audasity.nl
www.audasity.nl

Deel: ' Klaas Wilting en Audasity presenteren tijdens ILM congres '
Lees ook