Leiderschapsboek gaat in op de wortels van hoge bomen


Nieuw inzichtgevend boek Systemisch Leiderschap op 4 november 2013 gepubliceerd

HOUTEN, 20131105 -- Systemisch Leiderschap projecteert de grondbeginselen van het systemisch werk op leiderschap. Leiders worden meegenomen in de voorwaarden voor een gezond werkende organisatie (het "systeem"), de rol die je als leider daarin hebt en hoe je als leider nog wordt beïnvloed door patronen vanuit je herkomst. Door de vele herkenbare voorbeelden is het een prettig leesbaar boek voor leiders die bereid zijn tot diepgaande reflectie op hun leiderschapsstijl.

Het inzichtgevend boek Systemisch Leiderschap is op 4 november 2013 gepubliceerd.Vroeg of laat komen veel leiders tot de ontdekking dat hun verzamelde managementvaardigheden slechts ten dele bepalen hoe effectief en succesvol je een bijdrage aan de organisatiedoelen levert. Diepgewortelde patronen die soms van generatie op generatie zijn doorgegeven, blijken daarin een bepalende factor. Patronen die een kwaliteit herbergen en tegelijk een valkuil kunnen vormen. De overdracht vanuit het familiesysteem naar jouw leiderschapsstijl lijkt onvermijdelijk, totdat je begrijpt waarom die overdracht plaatsvindt.

Met Systemisch Leiderschap beschrijft Bas de Kruyff hoe de leider van nu nog altijd wordt beïnvloed door zijn oorsprong en afstamming. Ook benoemt hij essentiële principes waarmee je als leider het organisatiesysteem goed laat functioneren. Daarmee krijg je de kaders aangereikt om te reflecteren op de dieper liggende patronen in jouw leiderschap, waarvan vaak de kiem is gelegd in je familiesysteem. Zodat je bewust de keuze kunt maken hoe je hiermee in de toekomst wilt omgaan.

Als leider vorm je immers een belangrijk radertje in het systeem dat jouw organisatie is. En de manier waarop jij functioneert heeft een grote invloed op het gehele systeem.


Deel: ' Leiderschapsboek gaat in op de wortels van hoge bomen '
Lees ook