OM Zutphen speelt aangifte tegen korpschef door aan OM Zwolle


Aangevers ontstemd, doen tegenzet

ZUTPHEN/OSS, 20090123 -- Het Openbaar Ministerie Zutphen laat vandaag in een persbericht weten dat de aangifte die een groep burgers vorige week deed tegen de korpschef van het district Gelderland Noord-Oost wegens het verzwijgen van een ambtsmisdrijf binnen haar korps, wordt overgedragen aan hoofdofficier W. Tomesen van het parket Zwolle Lelystad. Het ambtsmisdrijf vond plaats bij een onderzoek in de Deventer moordzaak.

www.om.nl/actueel/nieuws-_en/@149921/om_zutphen_draagt/

De groep aangevers reageert ontstemd op deze beslissing. Zij hebben een brief aan hoofdofficier Goossens van het parket Zutphen op hun website gepubliceerd, waarin zij hun bezwaren kenbaar maken. Hoofdofficier Tomesen achten zij partijdig en ongeschikt om de aangifte af te handelen. Zij betichten hem zelfs van het onder de pet houden van het aangegeven ambstmisdrijf, alsmede het onterecht afwijzen van eerdere aangiftes.

Ronald Beetz uit Oss is woordvoerder van de groep: "Wij maken ernstig bezwaar tegen deze gang van zaken, te meer omdat wij expliciet hebben aangegeven dat we onze aangifte niet door hoofdofficier Tomesen willen laten behandelen. Deze beslissing toont alleen maar meer aan dat er sprake is van een doofpot. Wij voelen ons geschoffeerd en zullen nu aangifte doen tegen de heer Tomesen, zodat hij de aangifte niet kan en mag behandelen."

Het laatste woord over de kwestie lijkt nog ver weg.

Brief aan hoofdofficier Zutphen: www.deventermoordzaak.com/documenten/20090123Goossens.pdf


Deel: ' OM Zutphen speelt aangifte tegen korpschef door aan OM Zwolle '
Lees ook