PREMIÈRE: plan d- / andreas denk danst ‘Buurman in de Winter’ 5+


Een hartverwarmende dansvoorstelling over hoop en vriendschap

AMSTERDAM, 20131105 -- plan d- / andreas denk gaat op 9 november 2013 om 16:00 in de Krakeling te Amsterdam in première met de jeugddanstheatervoorstelling ‘Buurman in de Winter!’ (5+). Buurman in de Winter! is de opvolger van Denk’s succesvolle dansvoorstelling Buurman op vakantie (4+) met Andreas Denk en Jordi Casanovas, die zowel jong als ouder publiek in Nederland en andere Europese landen vermaakte.

Sneeuwpret en kerstgevoel
Het wordt kouder en kouder. De buurmannen bereiden zich net als iedereen voor op de winter. Ze hakken hout voor de open haard, bakken koekjes, breien een warme muts en halen een kerstboom in huis. De buurmannen hebben een prachtig exemplaar op de kop weten te tikken, de vraag is alleen: hoe krijgen ze die de deur door? De buurmannen steken de koppen bij elkaar en bespreken hoe ze de klus gaan klaren.

Plotseling krijgen ze een lumineus idee! Als de boom niet door de deur past, moeten ze de deur natuurlijk aanpassen. Geen speld tussen te krijgen! Ze gaan aan de slag en zagen net zolang totdat ze de vorm van de boom uit de deur hebben gezaagd. En dan… past de boom precies door de deur, hoera! De dennenboom is eindelijk binnen, de buurmannen kunnen hem gaan versieren.

Maar hoe kan het nu ineens zo ontzettend koud zijn in de kamer? Het tocht vreselijk, de buurmannen waaien bijna weg door de wind die het huis in wordt geblazen. Een ijzige sneeuwstorm dringt de kamer binnen en in een mum van tijd zitten zij vast in meters hoge sneeuw. ‘’Wat krijgen we nou weer….?’ Als ijsberen klauteren zij uit hun holletjes en pakken de ski’s die aan de muren hangen. Hoppa! en afdalen maar…

Over plan d- / andreas denk
Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn Stichting plan d- / andreas denk professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Hij vertelt verhalen over mensen die verzeild raken in onhandige situaties waaruit ze zich proberen te redden. Dat levert grappige en ontroerende momenten op, waar zowel kinderen als volwassenen zichzelf in kunnen herkennen.

De objecten en de omgeving waarin Denk zijn personages plaatst, spelen een cruciale rol. Denk gaat hindernissen niet uit de weg, hij creëert ze juist en komt op die manier tot een bijzondere danstaal. Op die manier weet hij zijn publiek te vermaken, maar zeker ook te raken.


Première ‘Buurman in de Winter’:

Datum: Zaterdag 9 november 2013, 16:00 uur

Locatie: Jeugdtheater De Krakeling, Amsterdam

Kaartjes: t/m 17 jaar € 10,- /  kleine vriendenpas € 8,50 /
Begeleider € 11,- / Volwassene € 13,-

Verdere speeldata ‘Buurman in de Winter!’:
zondag 10 november, 14:30 uur, De Krakeling, Amsterdam
woensdag 20 november, 15:00 uur, De Lawei, Drachten
zondag 24 november, 13:30 uur, Schouwburg Arnhem
zaterdag 30 november, 16:00, AINSI Theater, Maastricht
zaterdag 21 december, 15:00, De Kom, Nieuwegein
zondag 22 december, 14:30, Ostadetheater, Amsterdam
donderdag 26 december, 15:00, Maaspodium Rotterdam
vrijdag 27 december, 15:00, Maaspodium Rotterdam
zondag 29 december 14:30, Concordia, Enschede
zondag 19 januari, 15:00, Toneelschuur Haarlem

De voorstelling wordt ook gespeeld in het seizoen 2014/2015.

 

Colofon Buurman in de Winter:

Concept / choreografie en dans Andreas Denk; Dans en choreografie Jordi Casanovas; Eindregie Bram de Goeij; Muziek en Lyrics Wiebe Gotink; Decor Andreas Denk/Pink Steenvoorden (Einstein Design);

Repetitor Klaus Jürgens; Techniek Marco van der Velde; Productie: Marijse Binsbergen; Verkoop Frontaal Theaterbureau, Mirjam Nebbeling

Buurman in de Winter is een coproductie met Grand Theatre Groningen en SchauBurg München.

Deze productie is mogelijk gemaakt door:
Fonds Podiumkunsten, Amsterdamse Fonds voor de Kunst, SNS REAAL Fonds en VSB Fonds.


Meer informatie: www.plan-d.nl  www.facebook.com/PlanDAndreasDenk


Deel: ' Première ‘Buurman in de Winter’ 5+ van 'Plan d- / andreas denk' '
Lees ook