PREMIÈRE: plan d- / andreas denk danst ‘Au’ (4+)


Een vrolijke dansvoorstelling over pijn

AMSTERDAM, 20130311 -- Amsterdam, 10 maart 2013 – plan d- / andreas denk gaat op 13 maart 2013 om 14:30 in de Krakeling te Amsterdam in première met de jeugddanstheatervoorstelling ‘Au!’.

Au! is een voorstelling over pijn. Over pijn hebben en pijn doen. Over een kapotte knie en een bult op je kop. Over een gebroken hart, dat in duizend stukken op de grond ligt. Over een traan die over je wang rolt, omdat die ene gemenerik je weer eens heeft gepest.
Au!
laat zien dat het leven niet alleen maar roze koek met slagroom en vlaggetjes voor de ramen is, maar dat het ook behoorlijk pijn kan doen. En hoe naar kan die pijn voelen als je van je fiets bent gevallen, je achterover kukelt van het klimrek of als je beste vriend hand in hand loopt met een ander! Wat doe je dan, hoe vind je troost en krabbel je weer overeind?

Au! is de opvolger van Denk’s succesvolle voorstellingen Circus Santa Sangre (7+) en Buurman op vakantie (4+), die zowel jong als ouder publiek in Nederland en andere Europese landen vermaakt hebben.

Over plan d- / andreas denk
Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn Stichting plan d- / andreas denk professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Hij vertelt verhalen over mensen die verzeild raken in onhandige situaties waaruit ze zich proberen te redden. Dat levert grappige en ontroerende momenten op, waar zowel kinderen als volwassenen zichzelf in kunnen herkennen.

De objecten en de omgeving waarin Denk zijn personages plaatst, spelen een cruciale rol. Denk gaat hindernissen niet uit de weg, hij creëert ze juist en komt op die manier tot een bijzondere danstaal. Op die manier weet hij zijn publiek te vermaken, maar zeker ook te raken.


Première ‘Au’:
Datum: Woensdag 13 maart 2013, 14:30 uur
Locatie: Jeugdtheater De Krakeling, Amsterdam
Kaartjes: t/m 17 jaar € 10,- /  kleine vriendenpas € 8,50 /
Begeleider € 11,- / Volwassene € 13,-

 Verdere speeldata ‘Au!’:
17 maart Amstelveens Poppentheater; 20 maart Schouwburg de Kring, Roosendaal; 24 maart Theater de Slinger, Houten; 1 april de Toneelschuur, Haarlem; 7 april De Meervaart, Amsterdam; 14 april Het Witte Theater, IJmuiden; 28 april Chassé Theater Breda;  2 mei De Tamboer Hoogeveen; 5 mei AINSI Theater Maastricht. De voorstelling wordt ook gespeeld in het seizoen 2013/2014.

Colofon Au!: Idee en concept: Andreas Denk i.s.m. de dansers; spel/dans: Andreas Denk, Sophie Schut, Daniel Hayward; Eindregie: Bram de Goeij; Muziek: Wiebe Gotink; Lichtontwerp: Pink Steenvoorden; Décorontwerp: Andreas Denk; Kostuums: Dorine van IJsseldijk; Repetitor: Jordi Casanovas; Techniek: Marco van der Velde; Productie: Bjorn JansenVerkoop: Theaterbureau Frontaal

Meer informatie: www.plan-d.nl  https://www.facebook.com/PlanDAndreasDenk

 Einde persbericht


Deel: ' PREMIÈRE plan d- / andreas denk danst ‘Au’ (4+) '
Lees ook