Henk Helmantel en CdK René Paas in 10e Groninger kerkdienst Amsterdam


Grootste manifestatie van Groningers in Randstad

AMSTERDAM, 20161010 -- Op zondag 30 oktober 2016 wordt voor de tiende keer een Groninger kerkdienst in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam gehouden. Het thema van deze dienst is ‘Ie binnen roupen’ (u bent geroepen’). In deze jubileumdienst gaat ds. Harry Donga voor. De Groninger kerkdienst is inmiddels uitgegroeid tot grootste culturele manifestatie van Groningers in de Randstad.

Kunst van Henk Helmantel
De bekende Groningse schilder Henk Helmantel werkt mee aan de dienst. Hij exposeert er met kunstwerken en vertelt er over. Het mannenensemble Deo Cantemus uit Zuidlaren zingt enkele liederen tijdens de dienst. Christiaan de Vries speelt op het orgel. De collecte is voor het Wereldhuis -ademplek voor migranten zonder papieren www.wereldhuis.org- en de onkosten van de dienst.

Bijbellezing door Commissaris René Paas
De nieuwe Groningse Commissaris van de Koning, René Paas, neemt een van de Bijbellezingen voor zijn rekening. Hij krijgt ook het eerste exemplaar overhandigd van een herinneringstijdschrift over tien jaar ‘Grunn in Amsterdam’.

Na de dienst wordt het Gronings volkslied gezongen en is er koffie en Groninger koek (kovvie & kouke). De dienst wordt jaarlijks door enkele honderden mensen bezocht die geboren zijn in Groningen, maar inmiddels elders in Nederland wonen en werken.

Op een rijtje:
Datum: zondag 30 oktober 2016
Aanvangstijd: 10.30 uur (vanaf 10.00 uur kerk open)
Plaats: Oude Lutherse Kerk, Spui, Amsterdam (Singel 411).


Deel: ' Henk Helmantel en CdK René Paas in 10e Groninger kerkdienst Amsterdam '
Lees ook