Radboud Goes Classic - Concerten, lezingen en gesprekken


Met o.a. pianiste Daria van den Bercken, cellist Pieter Wispelwey en het Nijmeegs Studentenorkest

NIJMEGEN, 20131111 -- Klassieke muziek saai? Radboud Goes Classic laat een dag lang zien hoe spannend, opwindend en ruig klassieke muziek kan zijn. ’s Middags zijn er in het Cultuurcafé concerten en gesprekken met studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag met als slotstuk een concert door pianiste Daria van den Bercken. En ’s avonds geeft het Nijmeegs Studenten Orkest een concert met cellist Pieter Wispelwey.

Dinsdag 3 december 2013

12.30 -13.30 uur, Hal Erasmusgebouw RU Nijmegen 

14.00 - 17.30 uur, Cultuurcafé RU Nijmegen 

20.00 - 21.30 uur, Concertgebouw de Vereeniging 

Erasmusplein, Thomas van Aquinostraat 12.00 - 13.00 uur

Een fanfare van het Nijmeegse Studentenorkest trekt over de campus om de dag feestelijk te openen.

Hal Erasmusgebouw 12.30 - 13.30 uur

YouTube als klassieke jukebox -  Presentatie met veel muziekfragmenten door muziekjournalist en taalwetenschapper Stef Grondelaers. Hij gaat de strijd aan met vooroordelen en stereotypes over klassieke muziek. Zelfs YouTube biedt al genoeg voorbeelden van stevige, enerverende muziek….

Cultuurcafé 14.00 -17.30

Luister met een drankje in de hand naar studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij spelen o.a. hevig romantische stukken en leggen uit wat hen drijft.

Muziekkenner en filosoof Gerrit Steunebrink filosofeert over de grens tussen pop en klassieke muziek. De bekende jonge pianiste Daria van den Bercken geeft een concert en ze legt met haar enthousiasme en vakmanschap uit waarom klassieke muziek véél spannender is dan je denkt.

Deelname aan het middagprogramma is gratis. Inschrijven is niet nodig. Inloop is vrij.

’s Avonds verplaatst Radboud Goes Classic zich naar Concertgebouw De Vereeniging.

Concertgebouw De Vereeniging 20.00 – 21.30 uur

Het Nijmeegs Studentenorkest en de Nederlandse wereldcellist Pieter Wispelwey spelen  de spectaculaire en dramatische Peer Gynt-suite van Edvard Grieg en het meest diepe, ontroerende en rauwe stuk in de cellocanon: Elgars Celloconcert. Zeggen deze stukken je niks? Dat geef niet. Laat ze maar gewoon over je heen komen.

Deelname avondconcert € 9,50 (incl. consumptie) | studenten € 2,50 (incl. consumptie)

Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/klassiekemuziekNoot voor redacties:

Dit is een activiteit van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen, het Nijmeegse Studentenorkest, de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek en het Prins Bernard Cultuurfonds.
 

Deel: ' Radboud Goes Classic - Concerten, lezingen en gesprekken '
Lees ook