Vincent van Ommen met stem in The Dark Knight Rises


DEN HAAG, 20120716 -- Acteur Vincent van Ommen (1982), geboren en getogen in Den Haag, heeft het strijdnummer van de schurk Bane ingesproken voor de nieuwe film The Dark Knight Rises. Bane, gespeeld door Tom Hardy (Inception, Warrior), is de slechterik in deze nieuwe Batman film. Vrijdag 20 Juli gaat de film in première in de Nederlandse bioscopen.

[Acteur Vincent van Ommen] Vorig jaar reageerde Van Ommen op de oproep van componist Hans Zimmer voor het inspreken van het strijdnummer voor The Dark Knight Rises. Het strijdnummer ‘Deshi Basarah’ is een belangrijk onderdeel van de film. Zo is deze meerdere malen te horen in de film, de trailer en in verschillende nummers van de soundtrack.

“Toen de kans zich voordeed om mee te werken aan z’n epische film sprong ik daar meteen op in. Ik moet een van de eersten geweest zijn want ik heb diezelfde dag nog ingesproken.”

Van Ommen deed zijn eerste inspreeksessie in London maar kreeg al snel de feedback om het agressiever te doen. Een tweede maal sprak hij in met meer agressie. Maanden later kwam het verlossende bericht dat hij een van de geselecteerde stemmen was.

 “Ik zag het als een uitdaging om het zo agressief mogelijk in te spreken en blijkbaar is dat gelukt.”

Over Vincent van Ommen
Debuteerde in 2009 in de Belgische film Reiki en speelde daarna rollen in films als: Life is an Art, Verloren Jaren, Amsterdam Heavy en A Morass. Vorig jaar was hij geselecteerd als 'Young Talent' op het Cannes Film Festival. Ook kreeg hij een eervolle vermelding als ‘Actor to Watch’ op de belangrijke filmwebsite IMDB. Meer informatie: www.vincentvanommen.com

Over The Dark Knight Rises
De derde film uit Christoper Nolan’s Batman trilogie is vanaf 20 Juli 2012 te zien in de Nederlandse bioscopen. De soundtrack van Hans Zimmer is vanaf 17 Juli beschikbaar. The Dark Knight Rises met Christian Bale, Tom Hardy, Gary Oldman en Anne Hathaway, gaat over de strijd tussen Batman en schurk Bane. Meer informatie: www.thedarkknightrises.com


Deel: ' Vincent van Ommen met stem in The Dark Knight Rises '
Lees ook