Jazz definitief terug op de kaart in Nederland


Golden Tulip en HomeofJazz geven met uniek concept Jazz een podium

EEMNES, 20080722 -- Cooking & Jazz. Genieten van live Jazzmuziek en onderwijl eten op sterniveau. Met dit culinair en muzikaal evenement met optredens van binnen- en buitenlandse Jazzartiesten, zet muziek- en entertainmentlabel HomeofJazz samen met hotelketen Golden Tulip Jazz definitief op de kaart. Lady of Jazz Rita Reys: `Cooking & Jazz geeft een enorme impuls aan het nieuwe Nederlandse muziekklimaat en is bovenal een stimulans voor jong talent."

Nederland biedt nauwelijks podia aan Jazzmusici. Dat is jammer want het barst hier van het talent dat niet tot wasdom kan komen', zegt Adrie Hoogland, muziekliefhebber en drijvende kracht achter HomeofJazz. Met de ontwikkeling van het concept had Hoogland had entertainment zoals vroeger voor ogen. Culinair en muzikaal genieten tegelijkertijd. Restaurant Wakker, onderdeel van HomeofJazz en inmiddels `Jazzhotspot van Nederland' beet het spits af en biedt zes dagen per week live Jazz-muziek en eten op gastronomisch niveau, want het restaurant krijgt een vermelding in de Michelingids.

Golden Tulip Branche restaurants
Het concept is overgenomen door de Branche restaurants van Golden Tulip waar eveneens zes dagen per week Jazzartiesten uit de stal van HomeofJazz optreden. `Op deze manier bieden we onze gasten een restaurantervaring die meer is dan lekker eten en goede dranken alleen', zegt Hans Kennedie, CEO van Golden Tulip.

Rita Reys en Madeline Bell
Cooking & Jazz vindt plaats op 30 augustus op het terrein tegenover Restaurant Wakker in Eemnes. Kaarten zijn te verkrijgen via de website www.homeofjazz.nl. `We beloven onze gasten een geweldige ervaring met optredens van ondermeer Rita Reys met het trio Ruud Jacobs, het Concertgebouw Jazzorkest met Madeline Bell, Wouter Hamel met band, Izaline Calister en het Trio Paul Poulissen met Edwin Corzilius, Frits Landesbergen', aldus Hoogland.

###Noot voor redacties:

Deel: ' Jazz definitief terug op de kaart in Nederland '
Lees ook