Jazzdiva Marjorie Barnes komt eind december naar Amsterdam


Optredens in Club Panama en tijdens de 1e Amsterdamse nieuwjaarscruise

AMSTERDAM, 20081219 -- De Amerikaanse jazz-zangeres Marjorie Barnes geeft rond de jaarwisseling op uitnodiging van contrabassist René van Beeck vier optredens in Amsterdam. Barnes woonde jarenlang in Nederland voor zij in 2001 weer terugkeerde naar Amerika. Sindsdien is zij nog maar zelden te horen op de Nederlandse podia.

[foto jazz-zangeres Marjorie Barnes] Marjorie Barnes werd geboren in Harlem, New York City. In haar jeugd zong ze veel in school- en kerkkoren en volgde opleidingen voor dans en drama. Haar eerste Broadway rol was als actrice in het stuk Freeman. De New Yorkse pers signaleerde onmiddellijk een veelbelovend nieuw talent. Vanwege haar zangkwaliteiten en sterke podiumpersoonlijkheid speelde ze in diverse musicals, waaronder Hair en Ain't Misbehavin'. In 1975 werd zij uit honderden kandidaten gekozen als nieuwe leadzangeres van de popgroep The Fifth Dimension. Tijdens de vele intensieve tournees deelde ze het podium met onder meer Sammy Davis Jr., Frank Sinatra en Billy Eckstein. Als jazz-zangeres tourde ze jarenlang in de grote clubs van New York en Europa en zong in Nederland bij bigbands als The Skymasters, Het Metropole Orkest en het Dutch Jazz Orchestra. Haar laatste CD Time Heals Everything verscheen op het label Jazz 'n Pulz.

Op zondag 28 december 2008 is Marjorie Barnes gastvocaliste tijdens de maandelijkse Sunday Night Jazz concerten in Club Panama en op donderdag 1 en vrijdag 2 januari 2009 zal Marjorie zingen tijdens de 1e Amsterdamse nieuwjaarscruise op salonboot Adeline.

Meer info:
www.sundaynightjazz.nl
www.amsterdamsenieuwjaarscruise.nl


Foto: Michel Honig

Deel: ' Jazzdiva Marjorie Barnes komt eind december naar Amsterdam '
Lees ook