Jubileum-afsluiting gitarist Marc Lezwijn in stijl


ZOETERMEER, 20161111 -- Gitarist Marc Lezwijn staat bekend om zijn diversiteit als muzikant en componist. Hij componeerde voor symfonie-orkest (Residentie Orkest) maar trad ook op met jazz- en wereldmuziek groepen in binnen- en buitenland. Eerder dit jaar is zijn 30-jarig jubileum als muzikant gevierd met het solo-album ‘Guitar Moves II’. Het feest wordt nu in stijl afgesloten met een brandnieuw Kerstalbum.

Het jubileum-album ‘Guitar Moves II’ bevat, naast blues en jazz muziekstijlen, ook het wereldberoemde ‘Concierto de Aranjuez’ in een uniek mooi arrangement voor gitaar en harp met Julia Stegeman. Een en ander kon gerealiseerd worden na een succesvolle crowdfunding campagne. Dit werd uitbundig gevierd in een van de betere muziekzalen van Nederland ‘De Boerderij’ in Zoetermeer.

Om het jubileumjaar in stijl af te sluiten is er gekozen om bovenop al dit moois een zeven track Kerstalbum uit te brengen met arrangementen van Marc voor, naar zijn mening, het mooiste instrument ter wereld: de tokkelstijl solo-gitaar. Jingle Bells, Let it Snow en Rudolph Reindeer komen voorbij in sfeervolle late night jazzstijl. Maar ook een swingende Gospelmedley met Oh, When the Saints en prachtige evergreens als Silent Night en White Christmas.

[Marc Lezwijn]

Fotografie: ontopstudio

Er wordt nu hard gewerkt aan het album dat ‘Christmas for Guitar’ zal heten. De crowdfunders hebben al een presales korting aangeboden gekregen, maar deze is uiteraard voor iedereen beschikbaar die interesse heeft. De korting is alleen via de website mogelijk en geldt tot 1 december. Daarna is het album via alle bekende digitale winkels beschikbaar.

Wat zijn de plannen na dit jubileum? “Misschien moet ik liedjes gaan zingen of DJ worden”, zegt Marc. “Wie weet wordt ik dan ontdekt, haha. Ik weet wel dat ik na 30 jaar muziek maken altijd elke noot zelf heb gespeeld en dat zal ik ook blijven doen. Dus mij zul je toch niet snel met twee handen in de lucht een concert horen geven terwijl er een dreunende vierkwartsmaat uit een USB-stick rolt. Ik ben hooguit jaloers op het inkomen van die collega’s, maar ruilen zal ik niet snel doen.” Na dit duidelijke statement pakt hij zijn gitaar alsof hij wil gaan spelen en steekt twee handen dramatisch in de lucht. “Hoor je”, vraagt hij. Uiteraard horen wij niets. Gewoon blijven tokkelen dus, ook na dit feestelijke jaar.

Meer informatie
info@guitarmoves.com
www.guitarmoves.com/Christmas.html


Deel: ' Jubileum-afsluiting gitarist Marc Lezwijn in stijl '
Lees ook