Pllek Going Places reist af naar Latijns-Amerika


Fiesta Latinoamericana met de Amsterdamse première van Los nadie

AMSTERDAM, 20170810 -- Op vrijdag 18 augustus vindt de derde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de vlag van Fiesta Latinoamericana wordt het stadsstrand in Amsterdam Noord eenmalig ondergedompeld in Latijns-Amerikaanse sferen. Het programma bestaat uit de open air vertoning van de Colombiaanse muziekfilm Los nadie, een liveoptreden van Taxi Bongo en een dansavond met DJ Eduardo. Art van Stijn Hoekstra en food van Jazmina Delicious maken de avond compleet. Fiesta Latinoamericana geldt tevens als vooraankondiging van Festival Latino Americano Rotterdam, het festival voor Latijns-Amerikaanse film en muziek dat dit jaar van 23 tot 27 augustus in Rotterdam wordt gehouden.

[affiche]


FOOD & ART (vanaf 21.00 uur)

Vanaf 21.00 uur kun je genieten van heerlijke empanadas van Jazmina Delicious en lekkere Latin tunes van Pllek resident DJ Marcelo Umana. Op de galerij in het restaurant hebben we tevens vanaf 21.00 uur een mooie expo over Cuba van fotograaf Stijn Hoekstra. Wil je al voor 21.00 uur in ons restaurant dineren? Reserveer dan op tijd!

OPEN AIR FILM (vanaf 22.00 uur)

Vlak na zonsondergang vertonen we op het strand Los nadie, een ultracoole punkfilm over vijf Colombiaanse vrienden, Camilo, Mechas, Manu, Ana en Pipa, die rondlopen met intense gevoelens van onrust, verwondering, tederheid en woede. Ze proberen te overleven in de stad Medellín in het noordwesten van Colombia (na Bogota de grootste stad van het land) – een stad die hen zowel aantrekt als afstoot, die hen zowel verleidt met beloften als constant vijandig afwijst. Muziek, street art en vriendschap zijn hun wapens van verzet en de brandstof voor hun reis naar volwassenheid. Los nadie is een origineel zwart-wit portret uit Medellín waarin jongeren op zoek zijn naar zichzelf, naar elkaar, naar de toekomst, en naar de wereld waarin ze een plek moeten verwerven. De film biedt een frisse en rauwe schets van deze subcultuur van Colombiaanse muzikanten en straatartiesten in Medellín, de stad die in korte tijd van moordhoofdstad tot toeristische trekpleister veranderde.

Kaarten voor de première van Los nadie kun je online bestellen (€8,50) of op de dag zelf halen aan de deur (€10) tot de voorraad strekt. Bij slecht weer verplaatsen we de film naar binnen, dus het gaat altijd door. De fiesta na de film (start: 23.30 uur) is verder helemaal gratis! Kan je niet bij de film aanwezig zijn? Op donderdag 25 augustus wordt Los nadie ook op FLAR in Rotterdam vertoond!

FUNKY BEATS (vanaf 23.30 uur)

Na de film gaan we binnen verder in ons café/restaurant, dan omgedoopt tot club, met een fijne Latin fiesta. Het feest begint rond half twaalf met een spetterend liveoptreden van Taxi Bongo en wordt gevolgd door DJ Eduardo die tot in de late uurtjes de lekkerste Latin platen zal draaien.

Taxi Bongo is een Amsterdamse band met muzikanten met een passie voor Latin music, jazz, pop en flamenco. Hun optredens bieden steeds een unieke ervaring van Latin ritmes, jazz harmonieën, popmuziek en flamenco gitaren. Al deze ingrediënten komen samen in een innovatieve muzikale mix, een uniek geluid dat je uitnodigt om te dansen en je op hetzelfde moment in een meditatieve staat brengt.

PROGRAMMA GOING PLACES #3 | FIESTA LATINOAMERICANA

TIJDEN:    21.00-03.00 uur

           Start film: 22.00 uur (direct na zonsondergang op het strand)

           Start fiesta: 23.30 uur (direct na de film, gratis entree)

FOOD:      Jazmina Delicious

ART:       Stijn Hoekstra

FILM:      Los nadie (Colombia, 2016, 84 min. Spaans gesproken, Engels ondertiteld, Amsterdamse première!)

LIVE:      Taxi Bongo

BEATS:     DJ Eduardo (Latin mestizo)

TICKETS:   Filmtickets online via https://bit.ly/goingplaces_fiestalatinoamericana (€8,50) of aan de deur op de dag van het event (€10) – de expo en fiesta zijn gratis!

MEER INFO: www.facebook.com/events/128922397681821

Pllek is Going Places! Deze zomer organiseren we in samenwerking met verschillende partners drie avonden waarin we op avontuur gaan naar verre landen, zomerse oorden en tropische werelddelen. Met de combinatie van film, food, art en muziek halen we drie regio’s voor één avond naar Pllek. Going Places is een culturele reis naar Amsterdam Noord... en voorbij de horizon. Reis met ons mee, kijk, proef, dans en vier de diversiteit van onze planeet!

Going Places #3 | Fiesta Latinoamericana is een samenwerking tussen Pllek, Outdoor Cinema, Gasten in je Gezicht, Caribbean Creativity en Muchachas Borrachas


Deel: ' Pllek Going Places reist af naar Latijns-Amerika '
Lees ook