R.E.M. openhartig in interview met Novum


AMSTERDAM, 20080704 -- Novum Entertainment had deze week een exclusief interview met R.E.M.-frontman Michael Stipe. In een openhartig gesprek vertelde de 48-jarige zanger over het uitblijven van een midlifecrisis, zijn haat-liefdeverhouding met het toeren en de manier waarop zijn karakteristieke stem zich door de jaren heeft ontwikkeld. Vanaf maandag publiceert Novum Entertainment twee videoproducties en een uitgebreid tekstinterview.

De rockband R.E.M. trapte woensdagavond in het Amsterdamse Westerpark een nieuwe Europese toer af. Ondanks zijn hevige jetlag wist Stipe tijdens het openluchtconcert het publiek in vervoering te brengen met klassiekers als `Losing my religion' en `Man on the moon'. Het toeren is Stipe nog altijd niet gaan vervelen. "Als ik niet aan het toeren ben, kan ik me niet voorstellen om er weer mee te beginnen, maar als ik aan het toeren ben, kan ik me niet voorstellen om ermee op te houden."

R.E.M. werd in 1980 opgericht in de Amerikaans stad Athens. In de jaren tachtig scoorde de band een grote hit met het nummer `The one I love'. Sinds begin jaren negentig bestormt R.E.M. de internationale hitlijsten met liedjes als `Losing my religion', `Shiny happy people' en `Everybody hurts'. Eerder dit jaar verscheen het veertiende studioalbum van Stipe, gitarist Peter Buck en bassist Mike Mills. Met `Accelerate' keren de drie muzikanten terug naar het rauwe rockgeluid van hun eerste platen.


Deel: ' R.E.M. openhartig in interview met Novum '
Lees ook