Lotte Walda brengt nieuwe single ‘Out Of The Circle’ uit


Heerlen, 20170531 -- Deze week lanceert de 19-jarige singer-songwriter Lotte Walda haar nieuwe single ‘Out Of The Circle’. Lotte, bekend uit Limburg, deelname aan Giels Talentenjacht en eerdere samenwerking met Fajah Lourens, schreef de nieuwe track samen met Hellen Vissers van Bells Of Youth. De productie was in handen van Reyn Ouwehand (o.a. Kane, Ellen Ten Damme). Na de single-release is Lotte volop te zien op diverse festivals in het land, waarvan haar tweede optreden op het Pinkpop Festival nu al een van de hoogtepunten is.

Lotte Walda brengt nieuwe single ‘Out Of The Circle’ uitLotte en Hellen ontmoetten elkaar tijdens een schrijverskamp, en het klikte gelijk. ‘Out Of The Circle’ ontstond dan ook vrij vloeiend; ze schreven het samen in slechts twee dagen. “Het nummer gaat over het doorbreken van dagelijkse patronen die mensen vaak hebben, om zo de liefde tussen mensen weer te kunnen voelen. Ik weet dat ik niet de enige ben die het gevoel heeft de liefde kwijt te zijn. Toch blljf ik dromen van een manier waarop wij met z’n allen samen kunnen leven,” aldus Lotte.

Lotte Walda uit Heerlen is singer-songwriter in hart en nieren. Haar liefde voor muziek wordt haar met de paplepel ingegoten; Lotte zingt eerder dan dat ze praat. Op haar 11e krijgt ze haar eerste zangles en schrijft ze zich in voor diverse talentenjachten. In 2014 doet ze mee met Kunstbende, een wedstrijd voor jong creatief talent. Een jaar later wint ze de Pinkpop Cover Contest met het nummer ‘In Your Arms’ van Chef’ Special. De jury, bestaande uit Pinkpop-directeur Jan Smeets, Giel Beelen en Jett Rebel, zijn zeer gecharmeerd van het talent van de Limburgse Lotte. Het levert haar een optreden op het Pinkpop Festival op.

In 2016 eindigt ze bij de laatste 11 van Giels Talenten Jacht en staat ze samen met de andere talenten in een uitverkocht Paradiso. Hier speelt ze onder andere het duet ‘The Days in September’ dat ze samen met Douwe Bob schreef. Lotte tekent bij het label Pledgy Records, en richt zich nu op het schrijven en opnemen van haar debuutalbum, waarvan ‘Out Of The Circle’ de voorloper is. Haar grootste inspiratiebronnen zijn Janis Joplin, Nina Simone, Joni Mitchell en Melanie.

Aanstaande zaterdag 3 juni 2017 staat Lotte Walda op Pinkpop waar ze haar nieuwe single zal spelen en release zal vieren met haar vrienden, fans en familie, daarna staat ze op zomerfestivals en pop-podia in Nederland en buitenland 


Deel: ' Lotte Walda brengt nieuwe single ‘Out Of The Circle’ uit '
Lees ook